Geçen yıl artan ekmek zammının önüne geçmek adına Meslek Liseleri'nde 'Ekmek fabrikası' kurulacaktı. Milli Eğitim eski Bakanı Mahmut Özer, vatandaşların düşük fiyattan ekmek alabilmesi için 15 okulda ekmek fabrikası kurduklarını ve günlük 250 bin ekmek kapasitesine ulaştıklarını söylemişti…
Özer, 'Türkiye'de 81 ilde 100 noktaya, meslek liselerimize ekmek fabrikası kuracağız ve günlük 1 milyon ekmek üretim kapasitesiyle o liselerin çıkışındaki satış büfelerinde vatandaşımızın düşük fiyatla ekmekle buluşmasını sağlayacağız' sözü dar gelirlileri sevindirmişti...
Bildiğim kadarıyla Eskişehir'de Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde kurulan 'fırın atölyesinde' öğrenciler, günlük 5 bin roll ekmek üreterek pansiyonlu okullar başta olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı bazı kurumların ihtiyacını karşılıyordu…

Dönemin İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, "Fırın atölyesi" sayesinde öğrencilerin üreterek öğrendiklerini vurgulayarak, "Bizim en çok Mesleki Teknik ve Anadolu Liselerinde önem verdiğimiz hususu yiyecek içecek bölümünde gerçekleştirmiş olduk. Okulumuzda üretilen ekmekler son derece kaliteli bir ortamda üretiliyor. 'Ye Ekmek' markasını alarak tüm pansiyonlu okullarımızın ekmek ihtiyacını buradan karşılıyoruz. Pansiyonlu okullarımızda ara öğün veriyoruz. Ara öğünlerindeki reçeteye göre poğaça ve simit ihtiyaçlarını bu fırınlardan üreterek göndereceğiz. Pansiyonlu okulların yanı sıra öğretmenevlerimiz ve yemekhanelerimiz de kurumumuzdan ekmek ihtiyacını karşılamaktadır” demişti…

Okul müdürü İrem Çakır ise, “Okulumuzda üretilen ekmekler 19 pansiyonlu okula dağıtılıyor ayrıca öğretmenevinin, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ve Ali Güven Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ekmek ihtiyacını karşılıyoruz. Şu anda 5 bin ekmek üretiyoruz. Eksi 18 odamız tamamlandığında 5 bin sandviç ekmeği ve poğaça daha üreteceğiz. Bunları da üretimimize eklemiş olacağız. En kısa sürede kapasite günlük 10 bin ekmeğe çıkacak" müjdesini vermişti…

27 Ağustos 2019 tarihinde hizmete giren Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bugün ekmek üretiminin devam edip etmediğini bilmiyorum…

* * *

Mesele okulun ekmek üretip üretmemesi değil…

Milli Eğitim eski Bakanı Mahmut Özer, “Meslek Liselerinde kurulacak ekmek fabrikalarında üretilecek ekmekler satış büfeleri kurularak halka düşük fiyatla satılacaktı” demişti…

Bu sözün üzerinden 5 yıl geçti…
Hangi meslek liselerinde üretilen ekmek halka satılıyor?

Hani ekmek üretimi yapan okulların önünde de satış büfeleri kurulup vatandaşa ucuz ekmek satılacaktı?
Yani Milli Eğitim eski Bakanı Özer'in söylemleri Eskişehir'de gerçekleşmedi.
Sözde, sadece Eskişehir’de değil 81 ilde meslek liseleri tarafından ekmek üretilip halka ucuza satılacaktı…

Bu vesile ile Mahmut Özer’in kulağını çınlatmış olayım!
* * *
AK Partililer her ağızlarını açtıklarında Eskişehir Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediye Başkanlarını eleştiriyorlar…

“25 yılda ne yaptınız?” diye soruyorlar…

2000 yılında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in sosyal hizmet projelerinden biri olarak faaliyetlerine başlayan ‘Halk Ekmek’in son teknoloji ile yeni fabrikası düzenlenen törenle 4 Şubat 2024 tarihinde hizmete girdi…

75. Yıl Mahallesi Selami Vardar Bulvarı’nda (Yaş Sebze ve Meyve Hal Binası Arkası) bulunan modern Halk Ekmek Unlu Mamuller Fabrikası’nda Büyükşehir Belediyesi’nin ihtiyaçlarına göre tasarlanan ve olası afet durumunda her koşulda çalışabilecek olan “Mobil Mutfak” (Aşevi) ve “Mobil Fırın”ın da bulunuyor…

Yüksek teknolojiye sahip yapısı ile el değmeden üretilen ve poşetlenen yeni Halk Ekmek fabrikası günlük yaklaşık olarak 300 bin ekmek üretim kapasitesine sahip...

Kentteki ekmek fırınları mağdur olmasın diye 100 bin ekmek üretimi gerçekleştiriliyor…

Bir ekmek fabrikasının çok daha ötesinde olan Unlu Mamuller Fabrikası’nda simit, kandil simidi, tost ekmeği, ayrıca halk kurabiye markasıyla birçok kurabiye çeşidini de, piyasa fiyatlarının çok altında rakamlarla satılıyor…

Belediyenin ekmek büfelerinde 200 gram beyaz ekmek 7, 250 gram kepekli ekmek 13, 250 gram tam buğday ekmek ise 15 TL’den satılıyor. Onlarda 3-4 saat içerisinde tükeniyor…
Büyükşehir Belediyesinin 'Halk Ekmek' fabrikası olmasa Eskişehir de halk ucuz ekmek alamayacak…

* * *

"SERBEST KALACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

MHP lideri Devlet Bahçeli'ye yakınlığı ile bilinen köşe yazarı Mümtazer Türköne, katıldığı bir tv programında terör örgütü PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinden yapılan tartışmalara ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı…

Türköne, “Ben birkaç ay içerisinde Abdullah Öcalan'ın serbest kalacağını düşünüyorum” dedi…

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1 Ekim'de TBMM'de DEM Parti milletvekillerinin ellerini sıkmış, ardından partisinin grup toplantısında, "Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM'de DEM Grup Toplantısı'nda konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın" ifadelerini kullanarak yeni bir sürecin işaretini vermişti…

Bahçeli, geçen iki ayda yaptığı çağrının arkasında olduğunu birçok kez dile getirirken; AK Parti içerisinden Bahçeli'nin açıklama ve hamlelerine destek açıklamaları geldi…

Süreç boyunca en çok konuşulan konu ise Bahçeli'nin 'umut hakkı' çıkışı oldu… Bahçeli söz konusu konuşmasında, "Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse, 'umut hakkı'nın kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın" ifadelerini kullanmıştı…

"ÖCALAN’IN SERBEST KALACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Terör örgütü lideri Öcalan ile ilgili tartışmalar devam ederken; Bahçeli'ye yakın bir isimden çarpıcı bir çıkış geldi...

Köşe yazarı Türköne, "Ben birkaç ay içerisinde Abdullah Öcalan'ın serbest kalacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Medyascope'a konuk olan gazeteci Mümtazer Türköne, açıklamalarının devamında ise "Detaylara takılıyoruz. Başından beri söylediğim tablonun tamamında manzara çok açık. Öcalan'ın gelmesi milletvekillerin oraya gitmesi çok detay" diye konuştu.

Bakalım Türköne’nin bu çıkışı siyasi çevrelerde nasıl bir karşılık bulacak?