Tepebaşı Belediyesi dünya vizyonunu yakalayan projeler geliştirmeye, hayata geçirmeye ve çalışmaları ile ülkemize değer katmaya devam ediyor...

Tepebaşı Belediyesi önemli bir başarının altına imza koydu…

Hazırladığı projelerle hibe ve ödül kazanmaya devam ederken ismini de dünya çapında duyuruyor ve ülkemizin uluslararası rekabette güçlenmesine katkı sağlamaya devam ediyor…

Tepebaşı Belediyesi, yaşlı bakımına yönelik yapay zekâ projesiyle 422 bin avro hibe kazandı. Türkiye’de bu alanda hibe alan ilk ve tek belediye oldu…

Tepebaşı Belediyesi, yaşlı bireylerin yaşam kalitesini artırmayı amaçlayan “Gelişmiş Yaşlı Bakım İçin Ortak Veri Alanı” projesiyle Avrupa Birliği’nden hibe almaya hak kazandı. Toplam bütçesi 5 milyon Avro olan proje kapsamında, Tepebaşı Belediyesi yaklaşık 422 bin Avro hibe aldı…

Bu Tepebaşı Belediyesi’nin Avrupa’dan ilk aldığı hibe değildi…

TEPEBAŞI BELEDİYESİ TÜRKİYE’NİN ROL GÖSTERİCİSİ OLDU
2015 yılında Tepebaşı Belediyesi “Avrupa Komisyonu Akıllı Şehirler Araştırma ve İnovasyon Projesi” başlığına yazıldıktan sonra 20 proje arasından ikinci olarak seçildi ve 5 milyon euro hibe almaya hak kazandı…

2019 yılında Tepebaşı Avrupa'nın en iyileri arasında yer aldı…

Tepebaşı Belediyesi'nin sürdürdüğü REMOURBAN Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması Projesi, Avrupa Birliği'nin Akıllı Kentler Bilgi Sistemi tarafından hazırlanan "Akıllı bir kentin oluşturulması: Avrupa çapında en iyi uygulamalar"adlı yol gösterici kitapta yer aldı…

REMOURBAN projesi ile sürdürülebilir akıllı şehir çalışmaları alanında dünyanın takdirini kazandığımız ilk ödül; Eylül 2019’da geldi. Birleşmiş Milletlerin destekleriyle Etiyopya’nın ve Afrika Birliği’nin başkenti Addis Ababa’da gerçekleştirilen ‘14. İnsan Yerleşimleri Küresel Forumu’na’ davet edildi. 52 ülke ve 500’den fazla katılımcı ile 'Sürdürülebilir Şehirler ve Yerleşimler' ödüllerinde 'Akıllı Şehir Geliştirme' dalında 'Küresel Model' ödülüne layık görüldü. Bu onur ile ülkemizi bu alanda ilk kez gururlandırmayı başardı, ilk kez bir Türk yöneticisi Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç bu ödüle layık görülmüş oldu…

Tepebaşı’nın Türkiye’ye yaşattığı ikinci büyük onur ise “Energy Globe Vakfı” tarafından düzenlenen dünyanın en prestijli çevre ödüllerinden birisi “Ulusal Enerji Küresi” ödülü oldu…

“Çevrenin Oscar’ı” olarak anılan ve 180’den fazla ülkeden 2 bin 500’den fazla projenin başvurduğu ödülün 2021 yılı kazananı, Melih Savaş Yaşam Köyü’nde uygulanan “Avrupa Komisyonu’nun birinci nesil ve Türkiye’nin ilk uygulamalı Akıllı Şehir Projesi REMOURBAN” oldu... 

Proje birinci seçilerek Türkiye'ye ilk kez bu ödülü getiren belediye oldu. Yeri gelmişken şunu da hatırlatayım; Tepebaşı Belediyesi bugün yenilenebilir enerji konusunda Türkiye’nin lider belediyesi durumunda… 

Ulusal Enerji Küresi Ödülü’nü Avusturya Ticaret Müsteşarı Georgh Karabaczek bizzat Eskişehir’e gelerek bizlere takdim etti ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile ekibi çok büyük bir onuru daha Eskişehir’e hatta Türkiye’ye böylece yaşatmış oldu...

2018 yılında ise Tepebaşı Belediyesi “Remourban-Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması Projesi”  ile marka kent olma yolunda emin adımlarla yürümeye  devam etti…

“AB Ufuk 2020 Çerçeve Programı” Karnesi’nde 585 proje ile 230 kurumun arasında 6. sırada yer almayı başardı…

Tepebaşı Belediyesi, Avrupa Birliği tarafından dünyanın en yüksek bütçeli bilimsel ve uygulamaya dayalı araştırma, geliştirme ve inovasyon projelerine destek olmak üzere oluşturulan hibe programı “Ufuk 2020’den, Remourban - Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması” Projesi sayesinde 3 milyon 785 bin 614 euro hibe kazandı…

2022 yılında ise Eskişehir’de ilk defa Tepebaşı Belediyesi tarafından uygulandığı hem üretim planlamasının yapıldığı hem de ekonomik kayıpların önlendiği “Tarımsal Üretimde Tahmin ve Erken Uyarı Sistemleri Projesi”,BEBKA 2022 Yılı Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı’ndan” destek almaya hak kazandı…

2023 yılında da Tepebaşı Belediyesi, Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (AHK Türkiye) tarafından düzenlenen “Kentsel Sürdürülebilirlik ve Çevre Koruma” konulu proje yarışmasında birinci seçildi, hibe almaya hak kazandı…

Tepebaşı Belediyesi, toplam bütçesi 56 bin Avro olan ödüllü yarışmada, Almanya’dan kardeş kent Treptow-Köpenick Belediyesi ile birlikte hibe almaya da hak kazandı…

“YAPAY ZEKA PROJESİ” AVRUPA'DAN HİBE ALDI

Tepebaşı Belediyesi’nin aldığı ödüller ve projelerinin hepsini yazmaya kalksam herhalde bu sayfalar yetmez...  

Tepebaşı Belediyesi, yapay zeka alanında hazırladığı “Gelişmiş Yaşlı Bakım İçin Ortak Veri Alanı Projesi” ile hibe almaya hak kazandı. Tepebaşı Belediyesi Türkiye’de proje kapsamında ‘kamuda hibe alan” ülkemizdeki ilk ve tek belediye oldu… Projenin tanıtımı ve hibe ile ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Ataç, “Türkiye’de bir ilke daha imza atıyoruz” dedi…

“Yapay zekâ destekli veri paylaşım” altyapısı sayesinde yaşlı bireylerin sağlık ve bakım süreçlerini daha etkili şekilde yönetmeyi hedefleyen 5 farklı ülkeden 12 ortakla iş birliğinde gerçekleştirilecek proje, Tepebaşı Belediyesi ‘Melih Savaş Yaşam Köyü’nde yer alan Alzheimer Konukevlerinde’ uygulanmaya başlanacak…

Ataç projenin ulusal ve uluslararası düzeyde takdir gördüğünü belirterek, “Desteklenen ve yerelde başarı elde eden projeleri imzaladık. Ulusal ve uluslararası düzeyde takdir gördük, bu da bizim için önemli bir motivasyon kaynağı oldu. Sosyal ve nitelikli hizmet anlayışımızın yanı sıra teknoloji vizyonumuzla da öncü bir belediye olmayı sürdürüyoruz. Dijital dönüşümün yaşamın her alanını etkilediğinin farkındayız. Bu dönüşümü kent yaşamına başarıyla entegre edebilmeliyiz. Bugünkü projenin adı: ‘Gelişmiş Yaşlı Bakımı İçin Ortak Alan Projesi’. Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan bu proje için birlikte sembolik bir imza atıyoruz. Yapay zekâ, günümüzde çok konuşulan ve çok kullanılan bir konu, Bazı yönleri hâlâ tartışmalı. Ancak yapay zekâ temelli bu projeyle, ülkemizde bu alanda hibe almaya hak kazanan ilk ve tek kamu kurumu olduk” dedi.

Projenin 5 ülkeden 12 ortakla yönetileceğine dikkat çeken Ataç şunları söyledi: “Almanya merkezli İlişki Kürsüsü ve Sertig Next tarafından onaylanan, toplam bütçesi 5 milyon Euro olan bu projeden 422 bin Euro (18,1 milyon lira) hibe almaya hak kazandık. Bu sadece maddi bir kazanım değil. Avrupa’da veya dünyada bir proje nasıl gerçekleştirilir, bu konuda rehberlik eden programlar yayınlanıyor. Genellikle bu projeler, deneyimli özel kuruluşlara veya belediyelere yönlendiriliyor. Bizim de bu kapsama alınmamız, Tepebaşı Belediyesi’ne duyulan güvenin bir göstergesidir. Bu güven, maddi desteğin yanı sıra manevi bir değer de taşıyor. Proje, 5 ülkeden 12 ortakla birlikte yürütülecek. Türkiye’nin yanı sıra İrlanda, İsveç, Çekya ve Macaristan da bu projede yer alacak. Yapay zekâ uygulamalarını Melih Savaş Yaşam Merkezi’ndeki Alzheimer Konuk Evi’nde kalan vatandaşlarımız için kullanacağız. Deneyimli ve ileri yaştaki bireylerin yaşamını kolaylaştıracak, konforlarını artıracak bir sistem kurmayı hedefliyoruz. Bu sistemde gelişmiş kamera ve sensör altyapısı, yapay zekâ ile entegre çalışacak. Deneyimli vatandaşlarımızın sağlık durumları önceden tespit edilerek, yapay zekâ temelli yeni uygulamalarla sürece katkı sağlanacak. Böylece yalnızca bakım süreçlerine değil, yeni teknolojilerin gelişimine de katkıda bulunulmuş olacak. Projenin Eskişehir’den ortağı ise Metasoft firması olacak. Metasoft, sevgili dostum Mehmet Taşkın’a ait. Şehrimizde kurulmuş ve faaliyet gösteren köklü bir yazılım şirketi. Mehmet Bey’in bugüne kadar çok sayıda program ve yazılım geliştirdiğini biliyoruz. Bu yönüyle de kendisini takdir ediyoruz. Şehrimize ve vatandaşlarımıza katkı sunacak her yeniliği büyük bir dikkatle değerlendiriyoruz. Bu anlayışla, sağlık, bakım ve yaşam kalitesi alanında önemli bir çalışmanın temelini attık. Projeye 2025 yılının ikinci ayında başlamayı, 2028 yılının eylül sonunda tamamlamayı planlıyoruz. Yani yaklaşık 2,5 yıllık bir süreçten bahsediyoruz. Kısacası projeyi başarıyla başlattık ve sürdürülebilir bir şekilde yürütüyoruz.”

TEPEBAŞI BELEDİYESI YAPAY ZEKADA ÖNCÜ OLACAK

Tepebaşı Belediyesi, yapay zeka alanında hazırladığı Gelişmiş Yaşlı Bakım İçin Ortak Veri Alanı Projesi ile hibe almaya hak kazandı. Tepebaşı Belediyesi Türkiye’de proje kapsamında kamuda hibe alan ilk ve tek belediye oldu. Projenin tanıtımı ve hibe ile ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Ataç, “Türkiye’de bir ilke daha imza atıyoruz” dedi…

* * *

Tepebaşı Belediyesi hazırladığı projelerle hibe ve ödül kazanmaya devam ederken ismini de dünya çapında duyurmayı sürdürüyor…

Basın toplantısının bitiminden sonra Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile ayak üstü kısa bir süre sohbet ederek Türkiye’de bir ilke imza atmalarından dolayı kutladım…

Ataç ise, “Bu ödüllere layık görülmekten ve ülkemizi bu platformlarda ilk kez temsil ediyor olmaktan dolayı çok mutluyuz. Tepebaşı ile birlikte ülkemize değer katmaya ve daha yaşanabilir bir dünya için çalışmaya devam edeceğiz” dedi…

Başkan Ataç ile geçmişte ve yeni belediyeye kazandıkları bu önemli başarılarından dolayı ekibini bir kez daha kutluyorum…

* * *

Ataç ve çalışma arkadaşlarının Türkiye’de kamu alanında ilk kez Tepebaşı Belediyesinin “Gelişmiş Yaşlı Bakım İçin Ortak Veri Alanı Projesi” ile 422 bin Euro hibe almaya hak kazandırması, son günlerde; “Tepebaşı Belediyesi ne yapıyor? Ataç, başkanlığı bıraksın” diyenlere en güzel mesaj oldu…

* * *

“BİZE DEVRETSİNLER DÖNÜŞTÜRELİM”

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, geçtiğimiz hafta içerisinde geçen bir yılın hesabını verdiği basın toplantısında kendisine üç soru sormuştum…

Birincisi, “Odunpazarı Belediyesinin yanındaki alana kurulan çadırlarda ‘fuar’ adı altında yiyecek ve giyecek satılmasına ETO ve Esnaf Odaları Birliği Başkanlarının tepkilerini nasıl karşılıyorsunuz?” idi…

Özetle, “Çadırı kiralayanlar Eskişehirspor Kulübüne bağış yapıyorlar. Eskişehirspor için elini cebine sokmayanların eleştirmelerini doğru bulmuyorum. Siyah-Kırmızılı kulübe destek olmaya devam edeceğim” diye yanıt vermişti…

* * *

İkinci sorum ise, “Eskişehir’in kanayan yaralarından birisi olan ‘Küçük Sanayi Çarşısını’ ne zaman dönüştüreceksiniz?” idi…

Şöyle yanıt verdi:

“Belediye olarak iki kez proje hazırlattık. Projeler için belediye bütçesinden para harcadık. Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı iki projeyi de kabul etmedi. Bizden yeni bir proje yapmamız istendi. Sanayi Çarşısının dönüşüm yetkisi bakanlığa geçti. Yetkiyi bize devretsinler yeni proje yaparak dönüştürelim. Yetkiyi devretmezlerse yeni proje yapmam.”

* * *

Bakanlık yetki kendisinde olmasına rağmen Küçük Sanayi Çarşısı’nı dönüştürmüyor…

Kendisi yapmadığı gibi yetkiyi Odunpazarı Belediyesine de vermiyor…

Şimdi sormak lazım; Madem siz yapmıyorsunuz o zaman yetkiyi belediyeye verin. Şehrin nerede ise ortasında kalan mezbelelik haline gelen çirkin görüntü kalksın…

* * *