Dile kolay. Yılmaz Hoca göreve geldiği tarihten bu güne gelindiğinde aradan tam 24.5 yıl geçmiş. İnsan sevmese bu kadar uzun bir süre görevde kalmaz!
Çünkü insan “fıtratına “aykırı…
Buna aşk denir. Eskişehir aşkı…
Taş yerinde ağırdır.
Belediye başkanlığına tekrar aday olacak mı, olmayacak mı?
Köşe kadıları “fallar açıyorlar”…
Herkes şu sorunun yanıtını arıyor.
Merak duygusu insanın dürtüsüdür… Yılmaz hoca tekrar aday olacak mı?
Veya gazetecilerin tekrar aday olacak mısınız Sorusunu yöneltirler?
Hocam aday mısınız?
Yılmaz hocada bu soruya “bakalım der” hele o gün bir gelsin. Şimdi çalışma zamanı cevabı verir…
Şifreleri konuşmalarında gizlidir… Size direkt cevap vermez. Dolaylı yolla anlatmayı tercih eder…
Eskişehir'de şöyle birkaç caddede yürürüm. Halkın ne düşündüğünü, ne istediğini anlardım. Para vererek anket yaptırmam.
Eskişehir'de halkın ilgisi çocukların ilgisi, gençlerinin ilgisi ve benim bütün politikalarımda proje uygulamalarımda,1999'dan bu yana mevcut yaşlılar yaşlı grubu, mutlu yaşlanan bir şehir olarak ki onun için de Malta’ dan ödül aldık.
Sorar…
Benden bıkmadınız mı?
Anlarım ki hocam aday…
****
Türkiye de politika çok dinamiktir… Veriye dayanmayan analizler de çoğu zaman insanı yanıltır. Önemli çabalar vardır. Her şey sizin gördüğünüz gibi değildir. Siyasetin diğer ucunda bir arka plan vardır.
KİM DERDİKİ BİR TANEM…
Eskişehir’de zeytin ağaçları ekilecek? Zeytin yetiştirilecek. Soğuk sıkma zeytinyağı kaliteli olacak..
Kırsal kalkınma çok önemli…Eğer Ecevit’in köy-kent projeleri siyasete kurban gitmeseydi, bu gün tarımsal alanda en başarılı ülkeler arasında ilk onlarda olacaktık..
Fakat, Amerikancı sağcı iktidarlar MC’ yi kurup, seçim meydanlarında bunun gomonist projedir, propagandası yapmasaydılar Türkiye başka bir modele everilecekti..
Alpaslan Türkeş’in Kalkınma Modelinde Köycülük ve Köycülüğün MHP Program ve Seçim Beyannamelerinde yer vermişti. Aslında Köykent projesinin bir versiyonuydu..
Yanlış plansız-programsız neo –liberal tarım politikaları, ülkeyi ne hale getirdi. Bir ülke için tarım ve sanayi beka sorunudur…
Eskişehir Büyükşehir belediyesinin küçükte olsa, bu konularda bilimsel çalışmalar yapıyor…Bunlardan biriside Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü ve Zeytin Dostu Derneği iş birliği ile zeytinyağı ve sağlık açısından önemi ile Orta Sakarya Vadisi’nde zeytinciliğin konuşulduğu Zeytinyağı ve Sağlık Paneli düzenlemişti..
Başkan Büyükerşen açılış konuşmasında, Sarıcakaya ve Mihalgazi bölgesinde zeytincilik üzerine verdikleri desteklerin altını çizerken, “Sarıcakaya ve Mihalgazi ilçemizi içine alan bu bölgede de değerli hocamız Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya’nın katkıları ile zeytin ve zeytinyağı üzerine çeşitli denemelerimiz oldu. Öncelikle kadın üreticiler başta olmak üzere bölgede zeytinle uğraşan çiftçilerimize 15 bin adet zeytin fidanı dağıttık. Sonrasında Mücahit Hocamızın danışmanlığında Sarıcakaya’da 21 çiftçimizin bahçesinden 10 günde yaklaşık 11 bin kilogram zeytin toplayarak, bin litrenin üzerinden natürel sızma zeytinyağı elde ettik.
Bizleri mutlu eden önemli bir detayı da sizlerle paylaşmak istiyorum: Elde ettiğimiz bu zeytinyağının kalitesini anlamak için de numuneler alarak analizlerini yaptırdık. Ön değerlendirme sonuçları elimize ulaştı. Arkadaşlarımdan ve buradaki bilim insanlarından aldığım bilgiye göre ürünümüzün serbest asitlik değeri binde 2, biyofenol miktarı da 836 mg olarak belirlenmiş. Bu sonuçlar zeytinyağı için çok güzel bir sonuç. Ayrıca aynı testte, 215 mg ile oleokantal değerinde Türkiye’nin en yüksek sonucunu elde ettik” dedi.
Bu başarı hikâyesi değil mi?
Kim derdi ki; Eskişehir’de zeytin ve yağı üretilecek… Zeytin en önemli gıda maddesi. Desteklenmeye devam edilecek.
Zeytinyağı bu… Her zaman üste çıkar.
BÜYÜKŞEHİR’DEN İKİNCİ GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ..
ENERJİ DEMEK üretim demektir. Aydınlık demektir. Çağdaşlık demektir. Sanayileşmek demektir..
Şehir demektir.
Artık fosil yakıtlardan elde edilen yakıtlar yerini yavaş yavaş yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneliyorlar. Çöplerden, atıklardan ve rüzgar tribünlerinden elektrik enerjisi elde ediliyor artık..
Her geçen gün gelişen teknoloji ile birlikte enerji portföyü çeşitlendiriliyor.
Büyük şehir belediyesi bu konuda önemli bir çalışma yapıyor. Güneş enerji santralini Gülpınar mahallesinde kuruyor. Yaklaşık 35.500 M2 lik bir alanda GES kuruluyor..714 kWe üretim kapasitesine sahip olacak…
Bu ne demek biliyor musunuz? Çevreye duyarlı bir ekolojik yatırım. Güneşin nimetlerinden faydalanmak..
Ama nedense, Büyükşehrin yaptığı bu santral gündeme bile getirilemiyor..
*****
Büyükşehir kırsal alanda o kadar çok yatırım yapıyor ki.
Mihalgazi ve Sarıcakaya sera üretimi yapılıyor. Üretici geçimini sebzecilikle geçimini sağlıyor..
Fakat örtü altı tarım yaparak geçimini sağlayan üreticilerin ürün taşıma ve depolamada yaşadıkları plastik kasa sorununu çözecek Plastik Kasa Üretim Tesisi Büyükşehir belediye başkanı Yılmaz Büyükerşen açtı. Yaptığı konuşmasında, Ata’mızın da ifade ettiği gibi, Her fabrika bir kaledir. Plastik Kasa Fabrikamızı üreticilerimizin üretim maliyetlerini bir nebze olsun azaltabilmek için Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçirdik. Tesisin tüm bölgeye hayırlı olmasını diliyorum.” dedi
Üreticiler için büyük bir hizmet
Aslında üreticiye birçok konularda yardımcı olunuyor… Devletin aslında temel görevi üreticiye tarımsal destek vermek… İktidarın yanlış tarım politikaları ile üreticiler çok zor durumda.
Ama Yılmaz hocamızda bütçe olanakları çerçevesinde desteklerini vermeye devam ediyor.
Şimdi kararı siz verin. Hoca aday olacak mı? Olmayacak mı?
Amma aday değilim dediği an Eskişehir de Lodos nasıl eser siz düşünün!