Bilecik’te bu yıl "Üreten Kütüphaneler" temasıyla kutlanan Kütüphane Haftası etkinlikleri, önemli bir ödüllendirme törenine sahne oldu. Bilecik Valisi Şefik Aygöl, yıl boyunca en fazla kitap okuyan farklı yaş gruplarından 5 okuyucuyu makamında kabul ederek onurlandırdı.
Etkinlik kapsamında, en çok kitap okuyan bireylere çeşitli hediyeler takdim edilirken, kitap okuma alışkanlığının toplumda daha yaygın hale gelmesi ve kütüphanelerin bilgi üretimindeki rolü vurgulandı. Bu etkinlik, özellikle gençler ve çocuklar arasında okuma kültürünü teşvik etmeyi ve kütüphanelerin toplumsal gelişimdeki önemini anlatmayı hedefliyor.
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, kitap okuma alışkanlığının gelişmesinin, bireylerin ve toplumun kültürel zenginlik kazanmaları açısından büyük önem taşıdığını belirterek, bu tür etkinliklerin devam edeceğini ifade etti.