Bilecik'in Söğüt ilçesinde, Ertuğrul Gazi Ortaokulu'nun Özel Eğitim sınıfları tarafından düzenlenen "En Özel" farkındalık programı, özel ihtiyaçlı öğrencilerin toplumda daha fazla yer almasına yönelik büyük bir adım oldu. Etkinlik, öğrencilerin yeteneklerini sergileyerek, toplumsal farkındalık oluşturmayı amaçladı.
Program, Söğüt İlçe Kaymakamı Ömer Faruk Tuncer ve Söğüt Belediye Başkanı Ferhat Durgut’un katılımıyla büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Öğrencilerin hazırladığı müzik konseri ve halk oyunu gösterileri izleyicilere duygusal anlar yaşattı. Her bir performans, katılımcılar tarafından büyük takdirle izlendi. Öğrencilerin sergilediği yetenekler, özel ihtiyaçlı bireylerin toplumsal hayata kazandırılmasının önemini bir kez daha gözler önüne serdi.
Etkinlik kapsamında öğrencilerin hazırladığı resim sergisi de büyük ilgi gördü. Katılımcılar, öğrencilerin eserlerini gezerek onları tebrik etti. Serginin ardından, programda emeği geçen öğrencilere, öğretmenlerine ve velilere teşekkür edildi. Etkinlik sonunda, özel ihtiyaçlı öğrencilere ödüller takdim edilerek, onları onurlandırdı.
Söğüt Kaymakamı Ömer Faruk Tuncer, yaptığı konuşmada, bu tür farkındalık çalışmalarının toplumsal anlamda büyük önem taşıdığını vurguladı ve öğrencilerin gösterdiği başarıyı kutladı. Etkinlik, sadece özel ihtiyaçlı öğrencilerin yeteneklerini sergilemesi değil, aynı zamanda toplumun bu öğrencilerle daha fazla empati kurması için önemli bir fırsat sundu.