Eskişehir Turizm Birliği Başkanı Deniz Demir, şehrin turizm potansiyelini artırmak için tüm kurumların işbirliği yapması gerektiğine dikkat çekti. Basın mensuplarıyla bir araya gelen Demir, yaz aylarında yoğun turist akışı yaşanan Eskişehir’in kış sezonunda da bu hareketliliği yakalayabilmesi için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Eskişehir’in termal kaynaklar açısından oldukça zengin olduğunu vurgulayan Demir, sağlık ve kış turizminin geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. Bu alanda daha fazla turist çekebilmek için şehre ekonomik değer katacak ortak projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Demir, "Topyekün hareket edilmeli" diyerek, kentteki tüm paydaşların birlikte adım atması gerektiğini söyledi.

"YENİ PAZARLAR OLUŞTURUYORUZ”

Eskişehir'de o balığın fiyatı düştü: Balıkçı tarifiyle satıyor! Eskişehir'de o balığın fiyatı düştü: Balıkçı tarifiyle satıyor!

Eskişehir’in kültürel faaliyetlerle turistlerin ilgisini çektiğini belirten Demir, yabancı turistlerin şehre ziyaretini artırmak için yeni çalışmalar yapılması gerektiğine dikkat çekti. Demir, “Eskişehir yaz mevsiminde özellikle Nisan başı itibariyle çok yoğun bir şekilde turist akınına uğruyor. Bunda Eskişehir’de eğlencenin, kültürel aktivitelerin yoğun yaşandığı bir şehir olması, bir de gezilecek yerlerin çok yoğun olması yatıyor. Porsuk Çayı, parklarımız, özellikle son dönemde Odunpazarı Bölgesi ve müzelerimiz çok ilgi görüyor. Yazın bu anlamda çok başarılıyız ama kışın maalesef iklim şartlarından dolayı, çok aktivite alamıyoruz. Kışın, daha çok iş için buraya gelenlerin yoğun kullandığı bir ekonomik değer oluşuyor Eskişehir’de. Eskişehir ünlülerin yoğun kullandığı, kültürel faaliyetlerin yoğun yapıldığı, 25-30 özel tiyatronun faaliyet gösterdiği, konserlerin, festivallerin, eğlence odaklı etkinliklerin yoğun yaşandığı bir şehir olduğu için, bir de görsel anlamda Porsuk Çay'ımızın, Odunpazarı bölgemizin çok ciddi etkisi oldu. Bu dönemde Yılmaz Büyükerşen ve Ayşe Ünlüce’nin, ilgili belediyelerin çok ciddi çalışmaları oldu. Sezonda biz memnunuz. Tabi yeni pazarlar oluşturuyoruz. Bulgarlar, Ruslar gelmeye başladı. Hafta sonu ve hafta içi gelen Bulgar turları var. Bunlar Mevlana'dan Yunus'a, Yunus'dan Mevlana'ya projesiyle geliyorlar buraya. Burada ciddi anlamda bir döviz bırakıyorlar. Yeni pazarlar var, Azerbaycan gibi yada Güney Afrika'da yaptığımız anlaşmalar var. Yeni pazarları açarsak farklı şeyler olacağını düşünüyorum. Tüm otellerde bisikletimiz var. Benim projemdir o. Özellikle İtalyanlar, Hollandalılar ve Avrupalı turistlerin yoğun ilgisini çeken bir aktivitedir bisiklet. Bunların zaten tanıtımını yapıyoruz. Uluslararası turizm ödülü de aldık. Farklı pazarlara da çeşitlendirirsek Eskişehir turizmini birazcık daha kalkındırabiliriz diye düşünüyorum” diye konuştu.

SAĞLIK TURİZMİ İLK ESKİŞEHİR’DE BAŞLADI

Sağlık turizminin canlanabilmesi ve şehrin termal bir turizm bölgesi haline gelebilmesi için yetkililerin bir arada hareket etmesine dikkat çeken Demir, sözlerine şöyle devam etti : “Aslında sağlık turizminin Türkiye'de ilk başladığı illerden bir tanesi Eskişehir. Hamamyolu bölgemiz, tarihte sıcak suyun Porsuk Çayı gibi şehrin içinden geçtiği bir bölgeydi ama maalesef kapatıldı, bayrağı Afyon kaptı. Afyon’un altyapı yatırımlarıyla hem sağlık hem de termalin Türkiye'deki hatta dünyadaki başkentlerinden bir tanesi haline geldi. Bunun altında tabii belediyelerin, ilgili mülki idarelerin çok ciddi de destekleri oldu. Kızılinler bölgesinde 50-55 derece ile çıkıp işte şehre geldiğinde 40-45 derece arasında bir sıcaklığa ulaşan bir suyumuz var aslında. Tabii bunun için yatırımcıların yatırımcıları buraya davet etmemiz gerekiyor. Şehirde 100’ün üzerinde otel var ama 2 veya 3 tanesinde termal altyapı var. Bu ciddi bir yatırım gerektiriyor. Şehrin termal başkenti olabilmesi için bütün şehrin Valiliğin de, ilgili belediyelerin de ilgili Sivil Toplum Kuruluşlarının da birlik içinde topyekûn hareket etmesi gerekiyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ