Serik ilçesine bağlı Dikmen Mahallesi Turizm Caddesi'nde gerçekleşti. Aydoğan Ş. yönetimindeki 07 C 1462 plakalı tur minibüsü, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Ramazan D. idaresindeki sulama yapan 07 BMR 347 plakalı su tankerine arkadan çarptı. Kazanın ardından olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Manavgat'ta motosiklet otomobille çarpıştı Manavgat'ta motosiklet otomobille çarpıştı

Kazada minibüs sürücüsü Aydoğan Şen, minibüste bulunan İngiliz uyruklu Sri S. (62), David S. (37), Joanna S. ve Mia S. ile su tankerinde görevli belediye işçisi Mehmet D. yaralandı.

Sürücü, 3 Saatlik Çalışma Sonrası Kurtarıldı
Minibüs sürücüsü Aydoğan Şen, kazanın ardından minibüsün içinde sıkışarak kurtarılamaz bir durumda kaldı. İtfaiye ve sağlık ekipleri, sürücüyü kurtarmak için vinç yardımıyla yaklaşık 3 saat süren bir çalışma gerçekleştirdi. Sıkıştığı yerden kurtarılan sürücü, sağlık ekipleri tarafından Serik’teki Devlet ve özel hastanelere kaldırıldı. Sürücünün durumunun ağır olduğu belirtilirken, Sri S. adlı yolcunun da durumu ciddiyetini koruyor.

Minibüs Sürücüsünün Ailesi Olay Yerinde Fenalık Geçirdi
Kaza haberini alarak olay yerine gelen Aydoğan Şen’in eşi ve babası, büyük bir endişe ile yakınlarının kurtarılmasını beklerken fenalık geçirdi. Aile üyeleri, yakınlarının güvenli bir şekilde kurtarılmasının ardından rahat bir nefes aldı.

Kazanın Ardından Karayolu Tek Şeritten Ulaşıma Açıldı
Kazada, karayolunda büyük bir trafik aksaması yaşandı. Kazanın etkisiyle yola yayılan akaryakıt ve yağlar, belediye temizlik ekipleri tarafından temizlendi. Ulaşım, polis ekiplerinin kontrolü altında tek şeritten sağlandı.

Kazanın ardından yapılan incelemelerde, tur minibüsünün havalimanından aldığı turist kafilesini Belek bölgesindeki otellere götürdüğü öğrenildi.

Kaynak: İHA