ESMMMO yönetimi çeşitli ziyaretler gerçekleştirecek ESMMMO yönetimi çeşitli ziyaretler gerçekleştirecek

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, tarım alanlarında kaçak olarak inşa edilen "Hobi Bahçesi" yapılarına karşı yıkım işlemlerine devam ediyor. Alınca Mahallesi'nde ruhsatsız yapılar, yasal sürecin tamamlanmasının ardından yıkıldı. Tepebaşı Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü'nün koordinesinde gerçekleştirilen yıkım çalışmaları hızla sürüyor. Kavacık, Karadere ve Alınca mahallelerindeki kaçak yapılar da yıkım sürecine dahil edildi.

Eskişehir Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü İl Toprak Koruma Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda, 5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu gereğince Alınca Mahallesi'nde tarım arazilerine inşa edilen kaçak yapılar için yıkım kararı alındı. Tepebaşı Belediyesi ekiplerince yapılan incelemeler sonucu, 3194 Sayılı İmar Kanunu çerçevesinde yıkım işlemlerine başlanıldı.

Tepebaşı Belediyesi yetkilileri, vatandaşları yasalara uygun inşaat yapmaları konusunda uyararak, "Tarım arazilerinin korunması, geleceğimizin korunmasıdır. Şehirlerimizin planlı gelişimi için yasalara uygun yapılar inşa etmek büyük önem taşımaktadır. Bu süreçteki kararlılığımızı sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için, yasal olmayan hobi bahçelerine itibar etmemelerini ve yasalara uygun davranmalarını tekrar hatırlatıyoruz." şeklinde açıklama yaptı.

Kaynak: HABER MERKEZİ