Emekli bayram ikramiyesi beklentisi yükseldi! Emekli bayram ikramiyesi beklentisi yükseldi!

Partiye yeni üye kazandırmak ve örgütü güçlendirmek için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirten CHP İlçe Başkanı Tevfik Yıldırım, erken seçim taleplerini de sürekli gündemde tuttuklarını söyledi. Ülke gündemine de değinen Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na açılan davaların siyasi baskı aracı olarak kullanıldığını söyledi.

ÜYELERİ İŞİN MUTFAĞINA SOKUYORUZ

Üye kazandırma çalışmalarına yönelik konuşan Tepebaşı CHP İlçe Başkanı Tevfik Yıldırım, “Ben görev geldikten sonrasında zaten üye çalışması kampanyası başlatmıştık. Mahalle mahalle stantlar kurduk. Üyelerimizi artırmanın yollarını aramaya başlamıştık. Süreç içerisinde Cumhuriyet Halk Partisi'ne gönül vermiş, bu zamana kadar oy vermiş insanların biz üye olmasında talep ediyorduk. Bunun yanı sıra başka partilere üye olup da bu zamana kadar onlardan pişmanlık duyan vatandaşlarda bizim partimize katılıyordu. 2019 yılında mahallelerde mahalle meclisi kurup küçük bir ilçe yönetimi gibi uygulamasını sağlayıp, üyeleri biraz daha işin mutfağına sokabilmek ve orada da karar merceği yapıp orada uygulamaları çalışmaları yapabilmek açısından getirilmiş bir uygulama. Tüzüğümüzde yok ama bizim tüzüğümüze aykırı olmayan bir uygulama” diye konuştu.

KATILIM ORANI GÜZEL

Tepebaşı özelinde tüm mahallelerde Mahalle Meclisleri kurduğunu belirten Yıldırım, “Önceki yıllara nazaran şu anda örnek verecek olursam, Sütlüce Mahallesi, Fevzi Çakmak Mahallesi, Şarhöyük Mahallesi burada Mahalle Meclisi’nin yanı sıra komisyonda kuruyoruz. Komisyonlarla aktif şekilde çalışan mahalleler haline geldi. Toplantılarımızı yoğun katılımla yapmaya başladık. Ön seçim sürecine başladık ön seçimden sonra yine ikinci, üçüncü toplantıları yaptık ama ikinci üçüncü toplantıları yapmadığımız mahallelerimiz var onları da ön seçim sonrasında devam edeceğiz. Şubat ayının başı itibariyle toplamda 6 bin 500 üye kaydımız var. Zaten ön seçimde oy kullanmak isteyen vatandaşlarımız kendileri gelip üye oluyor, online üyelikler yapıyorlar. Bir üye artışı söz konusu şu anda gerçekten çok güzel katılım var” dedi.

TÜM ADAYLIKLAR ÖN SEÇİMLE OLMALI

Yıldırım, ön seçim sürecini olumlu değerlendirdiklerini ve bu yöntemin partiyi daha güçlü bir noktaya taşıyacağını belirterek şöyle konuştu: “Biz erken seçim olsun hatta erken seçimden ziyade ‘Hemen seçim olsun’ diyorduk. Buna ilişkin kampanyalarda başlatmıştık. Pazara, sokağa indiğimizde mahalle meclislerindeki çalışmalarımızda bu söylemleri kullanıyorduk. Erken seçim olduğunda da ‘Artık iktidar değişsin’ diyorduk. Genel merkezimizin inisiyatifiyle ön seçimle seçme kararı çıktı ki bunun örgütün hangi kademesinde olursa olsun bir üyeye dahi sormuş olsanız kendisi ön seçimle belirlemek ister. Biz hem yerelde hem genelde tüm adaylıklar da ön seçim uygulanmasını talep eden taraftayız. Burada da aynı şekilde ön seçimin gelmesi hem partiyi daha aktif karar merceği haline getirmiş oldu hem de bu süreç içerisinde aday olmak isteyen kim varsa bunların adaylığını açıklayıp daha sonrasında örgüt tabanından seçilmesini sağlayan bir sistem olmuş oldu.  Şu an için tek adaylı bir ön seçim olacak ancak yine de daha önceki süreçlerde ‘Ben aday olmak istiyorum’ deyip içinden geçirenlerde varsa bunlar da aday olup örgüte kendilerini seçtirme imkanına sahiptir. Bu anlamda ben ön seçimi olumlu buluyorum.”  

"DESTEKLERİMİZLE ARKASINDAYIZ"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na açılan davaların siyasi baskı aracı olarak kullanıldığını söyleyen Yıldırım, “Sadece yerel anlamda değil ülke gündeminde çoğu zaman duyuyoruz Ekrem İmamoğlu'nun ‘Önünü kesmek’ diye bir tabir çıktı. Ekrem İmamoğlu'ndan karşı taraf bir korku içerisinde bu korkuyla zaten ellerinden geleni yapıyorlar. Olmadık davalar açıyorlar, olmadık yerlerde suç duyurusunda bulunuyorlar. Soruşturmalarla kovuşturmalarla uğraşıyorlar, siyasi yasak taleplerinde bulunuyorlar dosya içerisinde bu zaten kendilerinin korktuğunun göstergesidir. Bizim örgümüzün içerisinden gelmiş bir isim Ekrem İmamoğlu, bunun yanı Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dahil olmak üzere birçok görevleri yapmış birisi. En sonunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan birisi. Şimdi geriye görüp baktığımızda da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını yapan kişinin zaten Cumhurbaşkanlığına aday olması pek doğal, pek tabi. Türkiye'nin en büyük şehri olan İstanbul'un Büyükşehir Belediye Başkanı olup belediyecilik anlamındaki hizmetlerini yerine getirmekte olan bir isimdir. Liyakatlidir ve parti tabanını bilir, parti tabanına göre hareket eder. Onun için ben mutluyum. Aday olacağı gün itibariyle desteklerimizle arkasındayız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ