Olay, Alanya'nın Payallar Mahallesi'nde dün öğle saatlerinde boş bir arazide meydana geldi. 55 yaşındaki H.Ç., kendine ait koyuna tekme atıp, iple eziyet ettikten sonra bu anları kaydederek sosyal medyada paylaştı.
Görüntülerin hızla yayılmasının ardından Alanya Konaklı Jandarma ekipleri, şüpheliyi kısa sürede tespit ederek gözaltına aldı. Bugün, H.Ç. adliyeye sevk edilerek, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, yaptığı açıklamada, "Sosyal medyada hayvana şiddet uyguladığına dair görüntüler yayılan H.Ç., jandarma ekiplerimiz tarafından yakalanmıştır. Şahıs hakkında adli ve idari işlemler başlatılmıştır. Şiddet uygulanan hayvan ise İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından koruma altına alınmış ve veteriner hekimlerimiz tarafından gerekli sağlık kontrolleri yapılmıştır" dedi. Hayvana eziyetin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Kaymakam Ürkmezer, bu tür olayların önüne geçmek için yasal sürecin titizlikle işleyeceğini belirtti.