Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi çevresinde işçi blokları oluşturmayı önerenlerin bu görüşlerini tekrar gözden geçirmesi gerektiğini belirten Bakal konuyla ilgili sözlerine şöyle devam etti; “Organize Sanayi Bölgesi yakınlarında işçi blokları yapılması; toplumun zihninde ki kenar mahalleleri, fiziksel hale getirip; uzun vadede toplumda ayrışmaya yol açacak; toplumsal birlik, beraberlik ve dayanışmayı azaltacaktır” dedi.
“İŞÇİ BLOKLARI ÖNERİSİ ACELEYLE AÇIKLANMIŞ BİR FİKİRDİR”
Hemşeri deneklerinin bile, kentlileşmeyi engellediğinin tartışıldığı biz zaman diliminde olunduğunu söyleyen Bakal,” organize sanayi bölgesi çevresinde işçi blokları oluşturma önerisi aceleyle açıklanmış bir fikirdir. TOKİ Uygulamalarında; Vadi şehir örneğinde olduğu gibi farklı gelir gruplarının aynı mahallede yaşayabileceği konutlar, arsalar üretmekte; farklı gelir seviyesinde ki insanların aynı sosyal donatı alanlarında bir arada olmasını sağlamaya çalışmaktadır. Belediyeler gelir farklılığı olan mahalleleri yol ve köprüyle birbirine bağlamakta; farklı gelir grubundaki hemşerilerinin aynı mahallerde yaşamasını kolaylaştırmaktadır. Organize sanayi bölgesi çevresinde işçi blokları yapımı önerisi; kapsayıcı büyümeye de katkı sağlamayacaktır. İşçi blokları oluşturma önerisi; uygulaması çok gerilerde kalmış; işçisin sen, işçi kal düşüncesinin günümüze taşınmasıdır” ifadelerini kullandı.
“ORTAK ALANLARDA HAYATI PAYLAŞACAĞIMIZ MEKANLAR VE KONUTLAR ÜRETMELİYİZ”
İşçi bloklarında yaşayan çocukların, gençlerin “sınıf” atlamanın en önemli itici gücünü vurgulayan Bakal, “Faklı kültür, gelir grubundaki insanları gözlemleme olanağından yoksun kalacaktır. Devlet Kamu imkanlarıyla siteler, işçi blokları oluşturmak; sosyal devlet anlayışıyla bağdaşmaz. Kamu kaynaklarıyla; işçi blokları değil; toplumun tüm katmanlarının ortak alanlarda, hayatı paylaşacağı mekanlar ve konutlar üretilmelidir” dedi.