Adana'da eğitime kar molası! Adana'da eğitime kar molası!

Bursa'da, İnegöl ve Yıldırım ilçelerinde yapılan anaokullarının inşaatlarını gerçekleştiren müteahhit firmaya bağlı taşeron işçileri, maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle çatılara çıkarak eylem yaptı. Eylemler, iki ilçede aynı anda gerçekleştirildi.

Yıldırım ilçesindeki okulun çatısına 5 işçi çıkarken, İnegöl Cumhuriyet Mahallesi Miray Sokak’ta yapımı süren anaokulunun çatısına da 2 işçi tırmandı. Çatıya çıkan işçileri gören çevredekiler, durumu hemen polis ve yetkililere bildirdi. Olay yerine polis, 112 Acil Servis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri güvenlik amacıyla hava yatağını açarken, polis ekipleri işçileri ikna etmek için uzun süre çaba harcadı.

Yaklaşık 1 saat süren ikna çabalarının ardından, her iki ilçede de işçiler çatılardan indirildi. Yapılan görüşmelerin ardından, işçilerin maaşlarının en kısa sürede ödeneceği bilgisi verildi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, işçilerin yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için çalışmaların devam edeceği bildirildi.

Kaynak: İHA