Bilecik'te özellikle kentteki ana arterler ve dar sokaklarda, yol kenarlarına sağlı sollu park edilen araçlar, sürücülere zor anlar yaşatıyor. Trafik yoğunluğunun olduğu Atatürk ve Tevfikbey caddeleri başta olmak üzere, birçok bölgede çift sıra park edilen araçlar trafiği adeta kilitliyor.
Son olarak İstiklal Mahallesi Hükümet Caddesi’nde, yolun ortasına dörtlülerini yakarak park eden 16 AAN 734 plakalı hafif ticari araç sürücüsü, trafiği birbirine kattı. O anlarda, korna çalarak tepki gösteren diğer sürücülere aldırış etmeyen aracın sahibi, çevredekileri şaşkına çevirdi. Sürücünün duyarsız tavrı, trafiği felç eden bir başka örnek olarak kayıtlara geçti.
Bilecik’te giderek artan park yeri sıkıntısı, sürücüler arasında büyük rahatsızlıklara yol açarken, trafiği felç eden bu tür durumlar, kentteki ulaşım sorunlarını daha da karmaşık hale getiriyor. Belediye yetkilileri ve ilgili kurumların, park sorununun çözülmesi adına daha etkili önlemler alması bekleniyor.