Eskişehir’in tarihi ve turistik bölgelerinden biri olan Hamamyolu Caddesi, son dönemde araçların park alanı haline gelmesiyle gündeme geliyor. Yayaların rahatça dolaşabilmesi ve bölgedeki esnafın işlerini sürdürebilmesi için düzenlenmiş olan bu cadde, artık park eden araçlarla dolup taşıyor. Şehir merkezinde yer alan ve yoğun bir yaya trafiğine sahip olan Hamamyolu’nda, özellikle günün belirli saatlerinde yolun ortasına kadar park eden araçlar nedeniyle yürümek bile güç hale geliyor.

Eskişehir'de zabıta denetimleri devam ediyor Eskişehir'de zabıta denetimleri devam ediyor

Hamamyolu Caddesi'nin tarihi dokusu ve turistik çekiciliği göz önünde bulundurulduğunda, bu durum hem şehir estetiğini bozuyor hem de bölgenin cazibesini olumsuz etkiliyor. Araçların gelişigüzel park edilmesi, ziyaretçilerin ve turistlerin yürüyüş yollarını kapatarak dolaşımı kısıtlıyor. Aynı zamanda cadde üzerinde bulunan mağaza ve dükkanların vitrinlerini kapatarak ticari faaliyetleri de sekteye uğratıyor. Bu durum, hem esnafın hem de ziyaretçilerin tepkisine yol açıyor.

Araç trafiğinin bu denli yoğun olması, yayaların güvenliğini de tehlikeye sokuyor. Özellikle çocuklu aileler ve yaşlılar için daralan yürüyüş yolları, güvenli bir şekilde geçiş yapmalarını engelliyor. Bununla birlikte, acil durumlarda ambulans veya itfaiye gibi araçların geçişi de zorlaşıyor. Hamamyolu’nun ortasında park eden araçlar, sadece trafik düzenini bozmakla kalmıyor, aynı zamanda bölgenin tarihi ve kültürel atmosferini de gölgeliyor.

Editör: Ayşen Dönertaş