Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesine bağlı Kerimbeyli Köyü'nde 4 Haziran 2013 tarihinde meydana gelen olayda iddiaya göre, Süleyman Ö. (79) ile oğulları R.Ö. (45), R.Ö. (43), Cevzet Ö. (41), S.Ö. (39), Enver Ö. (32) ve M.Ö. (28) kan davası nedeniyle pusu kurup av tüfeğiyle ateş açarak amcalarının oğulları olan Nurettin Ö. (50), Battal Ö. (30), Fesih Ö. (26) ve Sadık Ö’yü (25) öldürdü. Olayda S.Ö. ve A.Ö. de yaralandı.

DAVA GÜVENLİK GEREKÇESİYLE ESKİŞEHİR’DE GÖRÜLDÜ
Baba Süleyman Ö. olaydan sonra kaçarken, oğulları; R.Ö., R.Ö, Cevzet Ö, S. Ö, Enver Ö. ve M.Ö. jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınmalarının ardından tutuklandı.Firari sanık Süleyman Ö. ile tutuklu sanıkların yargılanmalarının güvenlik nedeniyle Eskişehir'de yapılmasına karar verildi. 2015 yılında Eskişehir 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, mahkeme heyeti sanıklardan Cevzet Ö. ile kardeşi Enver Ö’yü 4 kişiyi öldürmek suçundan 4’er kez ömür boyu hapis cezasına, 2 kişiyi öldürmeye teşebbüs ve ruhsatsız silah bulundurmak suçlarından da 52’şer yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptırdı. Heyet, diğer sanıklar R.Ö, S.Ö, R.Ö. ile M.Ö’nün beraatlarına karar verdi.

9 YILLIK FİRARIN ARDINDAN HÜKÜM GİYDİ
Sanık Süleyman Ö’nün firari olması nedeniyle dosyasının tefrikine karar verildi. 2022 yılında yakalanan Süleyman Ö. Eskişehir 5. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı. Esas hakkındaki kararını açıklayan mahkeme heyeti, Süleyman Ö’yü 4 kişiyi “kan gütme saikiyle tasarlayarak kasten öldürmek” suçundan 4 kez ağırlaştırılmış müebbet, 2 kişiyi “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 29 yıl ve “ruhsatsız silah taşıma” suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Abdullah Güçlü

Editör: Tuğçe Kaş