Eskişehir

Eskişehir'de kış güvenliği için alınacak önlemler...

Odunpazarı Kent Konseyi Afet Çalışma Gurubu, ağır kış şartlarının olumsuz etkilerini en aza indirmek amacıyla önemli bilgilendirme toplantıları düzenledi. Ekipler, can ve mal güvenliğinin korunması için gerekli önlemler ve acil durum planları hakkında bilgi verdi.

Abone Ol

Odunpazarı Kent Konseyi Afet Çalışma Gurubu, yaklaşan kış aylarında Eskişehir'de olası tehlikelerle ilgili önemli uyarılarda bulundu. Tarihi Odunpazarı Bölgesi'nde gerçekleştirilen basın toplantısında, trafikte ve evde dikkat edilmesi gereken hususlar vurgulandı. Ayrıca, Eskişehir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ve Eskişehir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün yapacağı uyarıların dikkate alınması gerektiği belirtildi.

Toplantıda, Dorlion Arama Kurtarma Ekibi (DAK) üyesi Arif Necmi Türe, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) üyesi Övgü Güvenç, İz Derneği üyesi Cemal Yavuz ve Odunpazarı Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (OBAK) üyesi Nurcan Ertura, kış koşullarında düşme risklerine karşı dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti. Yaya trafiğinde ellerin cepte yürünmemesi gerektiği ve düşme riskine karşı hazırlıklı olunması gerektiği vurgulandı.

Araç Sürücülerine Kış Uyarıları ve Doğalgaz Güvenliği

Odunpazarı Kent Konseyi Afet Çalışma Gurubu, kış aylarında araç sürücülerine yönelik önemli uyarılarda bulundu. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde yoğun trafiğin yaşandığı Eskişehir'de, kış koşullarının getirdiği olumsuzluklardan kaçınmak için alınması gereken önlemler sıralandı.

Trafik Güvenliği İçin Öneriler:

  • Toplu taşıma araçlarının (tramvay, otobüs, minibüs) kullanılması teşvik edilmeli.
  • Araçların anayol, bulvar ve caddelere gelişigüzel park edilmemeli.
  • Yoğun kar yağışında, belediyelerin kar temizleme araçlarının çalışmalarını engellemeyecek şekilde park edilmesi gerekiyor.
  • Çatılardan düşebilecek kar yığınları ve buz sarkıtlarına karşı saçak altlarında yürünmemeli ve araçlar buraya park edilmemeli.
  • Araçlarda kış lastiklerinin takılı olması hayati önem taşıyor.
  • Kış aylarında köprü ve virajlarda buzlanma riski olduğundan, hız kontrolü yapılmalı ve takip mesafesi artırılmalı.

Doğalgaz zehirlenmesine dikkat

Ekipler ayrıca karbon monoksit gazı zehirlenmelerine karşı soba kullanan vatandaşları uyarırken, doğalgaz zehirlenmelerinin önüne geçilmesi noktasında yapılması gerekenleri vurguladı. Bilgilendirme kapsamında şu uyarılar yapıldı:  “Lodos ve fırtınalı havalarda yatmadan önce sobalarını mutlaka söndürmeli, bacalar mutlak surette temiz tutulmalı, doğalgaz cihaz bakımları yaptırılmalı, baca bağlantıları kontrol edilmeli, havalandırma menfezleri kapatılmamalı, şüpheli durumlarda 187 numaralı Doğalgaz Acil Durum Hattı aranmalıdır. Evde doğalgaz kokusu panik yapmayınız ve sakin olunuz. Kapınızı ve pencerelerinizi açarak ortamı havalandırınız. Sayaç giriş vanasını kapatınız. Doğal gaz içermeyen bir yerden Doğal Gaz Acil Müdahale 187 hattını arayınız. Sigara, kibrit ve çakmak gibi açık alev kaynaklarını kullanmayınız, kullananları uyarınız. Elektrikli cihazlarınızı açmayınız, açık olanları kapatmayınız veya fişini çekmeyiniz. Elektrik düğmelerini ve kapı zillerini kullanmayınız. Arızayı kendiniz gidermeye çalışmayınız. Doğal Gaz Acil Müdahale Ekibi’nin gelmesini bekleyiniz. Ev ve cep telefonlarınızı kullanmayınız.”