DİSK Emekli-Sen: "En düşük emekli maaşı asgari ücret olmalı" DİSK Emekli-Sen: "En düşük emekli maaşı asgari ücret olmalı"

Eskişehir’in Tepebaşı ilçesine bağlı Şirintepe Mahallesi’nde bir okul servisi aracı, gece saatlerinde kaldırıma çıkarak park etti. Olay, mahalle sakinlerinin kullandığı ara sokaklardan birinde meydana geldi. Görüntülerde, "Okul Taşıtı" yazılı bir servis minibüsünün kaldırım üzerine çıkarak hem yayaların kullanım alanını işgal ettiği hem de güvenlik açısından risk oluşturabilecek şekilde park edildiği görüldü. Araç, park halindeyken yayaların geçişini zorlaştıracak biçimde kaldırımın büyük bir kısmını kapatmış durumda. Özellikle gece saatlerinde çekilen fotoğrafta, çevrede yeterli aydınlatma olmasına rağmen kaldırımın bir kısmının erişilemez hale gelmesi dikkat çekiyor.

Servis aracının üzerinde "Gürsel" firmasının ismi yer alırken, aracın plakasının "26 S 1897" olduğu görülüyor. Mahallede çocuk parkının da bulunduğu alanın hemen yanında gerçekleşen park olayı, yayaların ve özellikle çocukların güvenliği açısından tehlike arz edebilecek bir noktada yaşandı.
Kaldırımlar, şehir içi ulaşımda yayaların güvenli şekilde hareket edebilmeleri için ayrılmış alanlar olarak bilinirken, bu alanlara araç park edilmesi durumunda hem fiziksel engeller oluşmakta hem de trafik kuralları ihlal edilmektedir. Mevzuata göre, kaldırımların araçlar tarafından işgal edilmesi cezai yaptırımları da beraberinde getirebilmektedir. Yetkililerden, bu tür park ihlallerinin önlenmesi ve kaldırım işgallerine karşı gerekli denetimlerin artırılması bekleniyor.

Muhabir: Samet Kılıç