Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi ve Eskişehir Barosu Kadın Hakları Komisyonu işbirliğiyle, kadına yönelik şiddetle mücadelede önemli bir panel düzenlendi. "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede 6284’ün Gücü ve Eksiklikleri: Etkin Çözümler Arayışı" başlıklı panelde, 6284 sayılı yasanın önemi ve eksiklikleri ele alındı. Panelde, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Eskişehir Baro Başkanı Barış Günaydın, Eskişehir Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Funda Güney Kökçınar, Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Ahmet Kapanoğlu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri bir araya geldi.
Başkan Ünlüce, kadına yönelik şiddetle mücadelede tek başına bir kurumun yeterli olmayacağını vurgulayarak, birlikte hareket etmenin önemine dikkat çekti. Bu tür işbirliklerinin, şiddetle mücadelede daha etkin ve kalıcı çözümler getireceği ifade edildi. Panel, kadına yönelik şiddetle mücadelenin güçlü bir toplumsal dayanışma ve işbirliği gerektirdiğini bir kez daha gözler önüne serdi.
EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
Kadına yönelik şiddete karşı birlik olmanın önemine değinen Başkan Ünlüce, şiddeti azaltma noktasında herkesin sorumluluğu olduğunu belirtti. Ünlüce, “Kadına yönelik şiddetin de, çözüm yollarının da çok fazla katmanı var. Bu konu tek bir kurumun üstesinden gelemeyeceği bir konu. O yüzden bugün böyle bol paydaşlı bir konferansın düzenlenmesi çok anlamlı. Bu konuyu biz barolarla, hukukçularla, üniversitelerle, akademisyenlerle, devletin tüm kurumlarıyla, kent konseyleriyle, sivil toplum kuruluşlarımızla hep beraber çözümler bulmak zorundayız. Tabii bu konuda devletin çok güçlü politikalar üretmesi lazım. Tamamen şiddeti yok etmek imkansız gibi ama bunu olabilecek en aza indirmek hepimizin görevi diye düşünüyorum ve bu panelin düzenlenmesine emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ediyorum” dedi.
“SADECE DERTLERİ DEĞİL ÇÖZÜMLERİ DE KONUŞACAĞIZ”
Başkan Ünlüce’nin kendilerine her zaman destekçi olduğunun altını çizen Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Kökçınar, panelin içeriğine ilişkin de bilgilendirmelerde bulundu. Kökçınar, “Ayşe Başkan’ımız Eskişehir Barış Kadın Hakları Komisyonu'nun aynı zamanda kurucularından olur ve bu konuda bize her zaman çok destek veriyor. Bugün burada Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Nesli Canan Güllü ve Avukat Aslı Koçak Arıhan da bizimle beraber olacaklar. 6284'ün hem gücünden hem eksikliklerinden bahsedeceğiz. İstanbul Sözleşmesi'nden neden vazgeçmediğimizden, neden ısrar ettiğimizden bahsedeceğiz. Sadece dertleri değil çözümleri de konuşacağız” diye konuştu.
“DAHA İYİ BİR GELECEĞİ BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ”
Kaına yönelik şiddetin bahanesi olmadığına vurgu yapan Eskişehir Baro Başkanı Günaydın, farkındalık yaratmak adına panelin önemli olduğunu dile getirdi. Günaydın, “Bugün gerçekten çok önemli bir etkinlikte Eskişehir Barosu, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi ve diğer belediyelerimizin de desteğiyle bir aradayız. Çünkü kadına şiddet birlikte mücadele gerektiriyor. Kadına karşı şiddetin bahanesi de yok. Kadına karşı şiddete son zamanlarda dijital şiddet de karşımıza çıkıyor. Bu anlamda da bu farkındalığı yaratmak için önemli bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Umarım faydalı olacak. Daha iyi bir geleceği birlikte inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.