Eskişehir'de satılan çeşit çeşit hurmalar dikkat çekti Eskişehir'de satılan çeşit çeşit hurmalar dikkat çekti

Eskişehir’in yoğun yaya ve araç trafiğine sahip bölgelerinden biri olan 2 Eylül Caddesi, bisiklet kullanıcılarının sıklıkla tercih ettiği bir güzergâh olmasına rağmen bisiklet park yerlerinin eksikliği ile dikkat çekiyor. Cadde üzerinde bisikletlerini park etmek isteyen vatandaşlar, genellikle elektrik direkleri ve diğer sabit noktalara bisikletlerini bağlamak zorunda kalıyor.

Bisiklet kullanıcıları için özel park alanlarının bulunmaması, hem yaya geçişlerini hem de estetik düzeni olumsuz etkiliyor. Caddenin yoğunluğu ve bisiklet kullanımının artışı, bu eksikliği daha görünür hale getiriyor. Mevcut durum, bisiklet park alanlarına duyulan ihtiyacın giderek arttığını gösteriyor.

2 Eylül Caddesi’nde bisiklet kullanımını teşvik edecek düzenlemelerin yapılması, hem çevre dostu ulaşım araçlarının kullanımını artırabilir hem de mevcut düzensiz park durumunun önüne geçebilir. Kentte bisiklet kullanıcılarının artmasıyla birlikte bu tür ihtiyaçların daha da belirgin hale geldiği görülüyor.
 

Muhabir: Ahmet İhsan Tezcan