Bursa'nın İzmir ve Ankara yönlü girişlerinde etkili olan kar yağışı, özellikle İnegöl ilçesi ile Kütahya'nın Domaniç ilçesini birbirine bağlayan karayolunda sürücülere zor anlar yaşattı. Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana gelirken, İnegöl Jandarma Komutanlığı ve Karayolları ekipleri, bölgede yoğun mesai harcadı.
İnegöl'ün Tahtaköprü Mahallesi girişinde uygulama yapan Jandarma Trafik Timleri, ağır tonajlı araçların geçişine izin vermezken, kış lastiği bulunan otomobil sürücülerine de zincirsiz araç geçişine izin verilmedi. Ekipler, kar ve buzlanma sebebiyle yollarda güvenli bir ulaşım sağlamak için titizlikle çalıştı.
Bursa - İzmir yolu üzerindeki Karacabey ilçesi Uluabat Mevkii'nde ise yoğun kar yağışı nedeniyle karla kaplanan yol, büyük bir kazaya neden oldu. Bursa istikametinden Karacabey yönüne giden 20 AHS 587 plakalı tır, kayarak orta refüje düştü. Şans eseri kazadan yara almadan kurtulan tır sürücüsü, olay yerine çağrılan ekipler tarafından kontrol altına alındı. Kazayla ilgili jandarma ekipleri soruşturma başlattı.
Bursa'da yaşanan bu olaylar, kar yağışının etkili olduğu günlerde sürücülere dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları gerektiğini bir kez daha hatırlattı.