Bilecik’te bazı fırınların lokantalara verdikleri poşet ekmeklerin sıcak sıcak poşetlenmesi nedeniyle vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine İl Tarım ve Orman Müdürlüğü denetimlere başladı. Şikayetlerde, poşetlenen ekmeklerin hamur gibi yapış yapış olduğu ve hijyenik olmayan koşullarda üretildiği iddiaları gündeme gelmişti.

Bilecik AK Parti Kadın Kolları yeni yürütme kurulunu seçti Bilecik AK Parti Kadın Kolları yeni yürütme kurulunu seçti

Bunun üzerine, Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı ekipler, sabahın erken saatlerinde kentteki fırınlarda denetim gerçekleştirdi. Denetimler sırasında ekipler, fırınların gramaj kontrolü, hijyen standartları ve üretim koşullarına odaklanarak işletme sahiplerine çeşitli uyarılarda bulundu. Özellikle, ekmeklerin sıcak sıcak poşetlenmemesi gerektiği konusunda işyeri sahiplerine bilgi verildi.

Denetimler sonucunda eksiklik tespit edilen fırınlara tutanak tutulup, iyileştirmelerin yapılması için uyarılarda bulunuldu. Ekipler, fırınların hijyenik kurallara uygun çalışması ve ürünlerin kalite standartlarına uygun üretimi konusunda daha dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

Vatandaşlar ise yapılan denetimlerin ardından fırınlarda hijyen koşullarının iyileştirilmesini ve ekmeklerin daha sağlıklı şartlarda üretilmesini umduklarını dile getirdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ