Adana'da 4-13 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen karnaval, Atatürk Parkı'ndan başlayan büyük bir kortej ile adeta şehri renklendirdi.Okul grupları, sivil toplum kuruluşları, yerel dernekler ve çevre illerden gelen katılımcıların yanı sıra yurt dışından da misafirler korteje katıldı. Kortejdeki katılımcılar, müzik grupları ve bando takımları eşliğinde şarkılar söyleyerek büyük bir neşe içinde yürüdü. Çeşitli grup ve organizasyonlar, renkli kıyafetler ve eğlenceli gösterilerle korteje ayrı bir renk kattı.

Balkonlarına çıkarak karnavala alkışlarla eşlik eden vatandaşlar da karnavalın heyecanına ortak oldu. Rengarenk süslenmiş araçlar ve traktörlerle geçiş yapan kortej, Ziyapaşa Bulvarı ve Atatürk Caddesi boyunca ilerleyerek Uğur Mumcu Meydanı'nda son buldu.

Bursa'dan gelen Orhan Varlı, karnavalın büyüleyici atmosferine hayran kaldığını belirterek, "Kortej çok güzeldi, gerçekten Adana'nın karnavalları her yıl daha da büyüyor" dedi. Karnavala her yıl katıldığını söyleyen Derya İşisağ ise, "Renkler, müzikler ve coşku harikaydı. Adana her yıl karnavalda bir başka güzel," diyerek düşüncelerini paylaştı.

Renkli kortej havadan görüntülenerek karnavalın büyüklüğüne şahitlik etti. Bu yılki Portakal Çiçeği Karnavalı, hem katılımcılar hem de izleyiciler için unutulmaz anlar yaşattı.

Zehir tacirlerine otoparkta baskın Zehir tacirlerine otoparkta baskın

Kaynak: HABER MERKEZİ