Trafik kazası yolu yavaşlattı başka bir kaza daha yaşandı! Trafik kazası yolu yavaşlattı başka bir kaza daha yaşandı!

Bursa'da, Ramazan'ın ilk sahur vaktinde babasından kaçırdığı araçla yola çıkan 16 yaşındaki sürücü, polis denetimi sırasında ara sokağa kaçtı. Ancak, drone ile saniye saniye takip edilen sürücü, aracını park etmek üzereyken yakalandı. O anlar, kameralar tarafından kaydedildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayında da alkol denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Son olarak yapılan dron destekli alkol uygulamasında, denetimi gören bir sürücü ara sokağa girerek kaçtı. Ancak drone ile takibi yapılan sürücü, kısa sürede yakalanarak suçunu itiraf etti.

"Abi Arabayı Babamdan Kaçırdım"

Yakalanan 16 yaşındaki B.K.E., aracı babasından habersiz aldığını itiraf ederek, "Abi arabayı babamdan kaçırdım, bağlamayın. Araba istedim, motor istedim almadılar. Biraz hevesim vardı, hevesim olduğu için kaçırdım" şeklinde konuştu. Trafik ekipleri, ehliyetsiz sürücüye 55 bin TL idari para cezası uygularken, araç ise otoparka çekildi.

İl Emniyet Müdürlüğü, bu tür uygulamaların kazaların önüne geçmek için sürdürüleceğini ve halkın güvenliği için denetimlerin devam edeceğini belirtti.

Kaynak: İHA