Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesi arife günü mezarlıklara ziyarete gelen vatandaşlara, yakınlarının kabirlerine dikmeleri için on binlerce çiçek dağıttı. Bu yıl da geleneksel hale gelen bu uygulama, Asri, Odunpazarı, Esentepe ve Zincirlikuyu Mezarlıklarının yanı sıra 12 kırsal ilçenin mezarlık girişlerinde de gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi’nin Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı personeli tarafından dağıtılan çiçekler, vatandaşlar tarafından yakınlarının kabirlerine dikildi. Eskişehirliler, bu anlamlı armağan karşısında duydukları memnuniyeti dile getirerek, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'ye teşekkürlerini ilettiler.

Eskişehir’de o bina yıkılıyor: Yeni yapıyla tarihe… Eskişehir’de o bina yıkılıyor: Yeni yapıyla tarihe…

Mezarlıklara yapılan çiçek dağıtımının yanı sıra, vatandaşların mezarlıklara daha kolay ulaşabilmesi için Asri Mezarlık’a ücretsiz otobüs seferleri de düzenlendi. Ayrıca, mezarlık alanlarında vatandaşların çiçeklerini alarak kabir ziyaretlerini rahatça gerçekleştirmeleri amacıyla ücretsiz servis hizmetleri de sunuldu.

Büyükşehir Belediyesi'nin bu hizmeti, Eskişehirlilere hem manevi bir anlam taşıyan hem de pratikte fayda sağlayan bir destek sundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ