Geçtiğimiz günlerde bir yazımda TÜVTÜRK’ten bahsetmiş, önümüzdeki günlerde daha geniş yazacağımı belirtmiştim…
Arabası olanlar veya şirket araçlarını kullananların iki yılda bir “araç muayenesi” için zorunlu olarak gitmek zorundalar…
Bende 12 Aralık’ta arabamı muayene için götürdüm…
Yıl sonu ve 2025’de yeniden değerlendirme oranı yüzde %43,93 artacağından zamdan etkilenmemek isteyenlerin erken randevu almalarından dolayı 31 aralık tarihine kadar randevular dolmuş…
Aralık ayı içerisinde randevu almak zorunda olanlar maalesef randevu alamadıklarından yakındılar…
Sistem, yanlış hatırlamıyorsam bir ay öncesine kadar randevu almaya izin verdiğinden 2025 Ocak ayında muayene süresi dolanlar da erken randevu aldıklarından dolayı 2004 Aralık ayında süreleri dolacaklar mağduriyet yaşadılar…
SOĞUK VE YAĞMUR’DAN KORUNMAK İÇİN KAPALI MEKAN YOK
Bahar ve yaz aylarında TÜVTÜRK’e araç muayenesi için gidenler çok fazla mağduriyet yaşamıyor. Ancak sonbahar ve kış aylarında ise soğuk, yağmur ve kardan etkilenmemeleri için herhangi bir kapalı mekan yok…
7-8 kişinin alabileceği etrafı naylonlarla kapatılmış son derece ilkel küçük bir kapalı alan var. Doğal olarak buda yetersiz. Hem de içerisinde ısıtıcı olmadığı için soğuk…
Normal günlerde 25-30 dakika gecikme ile sıra geliyor…
Yıl sonu ve 2025 de gelecek yüzde 43,93 zamdan etkilenmemek için erken randevu alanlar yoğunluğu artırınca yaklaşık 1,5 saatlik beklemeden sonra sıram geldi…
15 dakika muayene için beklediğim süreyi de ilave ettiğimde bir saat 45 dakika yağmur ve soğukla boğuşmak zorunda kaldım…
Oysaki muayene istasyonun önünde geniş bir alan var…
Buraya çay, kahve ve en azından beklerken atıştıracak simit, poğaca, börek yenilebilecek 20-25 kişinin alabileceği bir kafeterya yapılmış olsa özellikle kış aylarında insanlar soğuktan, yağmur ve kardan korunmuş olurlar…
Bir de şehir nüfusu nerede ise bir milyona dayandı…
İlçelerin hepsinde araç muayene istasyonu yok…
İlçelerdeki araçlar da Eskişehir’e geliyor…
Bir tek araç muayene istasyonu artık ihtiyacı karşılayamıyor…
İkinci araç muayene istasyonu için 75. Yıl Mahallesinde 10 bin dönümlük bir alan tahsis edilmiş…
Bu alana ikinci araç muayene istasyonun açılması için bakanlık izin mi vermiyor?
Yoksa Odunpazarı Belediyesinden ruhsat mı alınamıyor?
Bu konuda biraz araştırma yaptım ama kimse doğru dürüst bilgiye sahip değil…
Herkes bir şeyler söylüyor…
Eğer gerçekten bakanlık ikinci bir muayene istasyonun açılmasına izin vermiyorsa Eskişehirli araç sahipleri mağdur ediliyor…
Şayet Odunpazarı Belediyesi inşaat ruhsatı vermiyorsa bunun gerekçesini açıklamalı…
Ortada bir gerçek var. Eskişehir de artık tek araç muayene istasyonu yetersiz gelmeye başladı…
İkincisinin mutlaka hem de kısa sürede açılması artık kaçınılmaz...
* * *
NEREDEN NEREYE!
Kendisiyle yaklaşık 40 yıl önce tanıştık. O yıllarda hem Taekwondo sporcusu hem de Hamam yolunda bir giyim mağazasında satış elemanı idi…
Daha sonra Sarar Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar Giyim Sanayi bünyesine davet etti…
Uzun yıllar Esnaf Sarayı’ndaki CCS Mağazası’nın müdürlüğünü yaptı…
Buradaki performansını ve insanlarla iletişimini beğenen Cemalettin Sarar, 5 kıtada 50 den fazla ülke için üretim yapan Sarar Şirketler Grubu'nda Protokol Müdürü olarak görevlendirdi…
Protokol Müdürü diye yazınca kimden bahsettiğimi sanıyorum anlamışsınızdır…
Alaattin Çoban’dan…
Yaklaşık 30 yıldır Protokol Müdürü olarak görev yaptığından Sarar Giyim Sanayi’ye gelen konukları karşılayan ve uğurlayan Alaattin Çoban, bu süre içerisinde çevresini genişletti…
Bugün Sarar Giyim Fabrikasına ayak basan önce onu arar daha sonra ya Sarar kardeşleri ziyaret eder ya da alışverişini yapar…
“SARAR AİLESİNİN SAYESİNDE GÜZEL BİR YAŞANTIM OLDU”
Alaattin Çoban ile zaman zaman bir yerlerde karşılaştığımızda halimi hatırımı sorar. Sevecen ve hatırnazdır…
Sarar Şirketler Grubu Protokol Müdürü olduktan uzun bir süre sonra ilk karşılaştığımızda sohbetimiz de özetle şunları anlatmıştı:
“Sarar ailesinin sağladığı imkanlarla güzel bir yaşantım oldu. Hem Eskişehir halkına hem Cemalettin-Celalettin-Sabahattin Sarar kardeşlere minnettarım. Ama benim en büyük akıl hocam merhum Hacı Abdurrahman Sarar'dı. Elinden tutanı, hastalandığında doktora götüreni, düşmekten koruyanı unutur musun? Unutmazsın. Ben de unutmadım ve hayatım boyunca da unutmayacağım. Onların sayesinde Eskişehir gibi yerde çok güzel yerlere geldim" demişti…
Doğru söylüyor…
Eğer Sarar Şirketler Grubunda Protokol Müdürlüğü yapmamış olsaydı Eskişehir’de belki de taekwondo sporcusu ve antrenörü olduğu için sadece spor camiası içerisinde tanınmış olacaktı…
ÇOK SAYIDA ÜLKENİN BÜYÜKELÇİLİKLERİNİ ZİYARET ETTİ
Çoban, Sarar Şirketler Grubu Protokol Müdürü olduğundan gerek yurt dışında gerekse yurt içerisinde açılışlarını yaptıkları mağazaların açılış organizasyonlarını gerçekleştirdi. Bu nedenle çok sayıda ülkenin bakanları, büyükelçileri ile tanıştı…
Sarar Şirketler Grubunda dikilen TBMM Başkanlarının Smokinlerini Alaattin Çoban, Ankara’ya TBMM’ye götürüp bizzat kendisi giydiriyor…
Alaattin Çoban, geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Emekliler Günü etkinliğine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine katıldı…
Çoban, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti’nin 100.Yılı emekliler günü ilan etmesi nedeniyle 2024 yılında emeklilere indirim konusunda katkı sağlayan firmalara ve 81 İlden gelen emekliler için düzenlenen programa Sarar Giyim adına katıldım. Bu vesile ile Cumhurbaşkanımıza kısada olsa Sarar Giyim Şirketler Grubu hakkında bilgi arz ettim" dedi…
* * *
Nereden Nereye…
1974 yılında Kars’ın Ardahan ilçesinden (bugün il) Eskişehir’e geldi…
Sarar Şirketler Grubunun CCS fabrikasında çırak olarak başladı...
Sarar Şirketler Grubu Protokol Müdürlüğüne kadar yükseldi…
Herkese nasip olmaz…
Yukarıda da yazdım…
Mütevazi kişiliğiyle sadece Eskişehir’de değil tüm Türkiye’de yabancılar da dahil olmak üzere herkesin tanıdığı bir isim oldu…