Eskişehir

Eskişehirliler bütçesini düşünerek onu da tamir ettiriyor!

Eskişehir'de son günlerde etkisini gösteren fırtına ve kar yağışı vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Yağış ve fırtına sonrası kırılan şemsiyelerini çöpe atmayan Eskişehirliler bütçelerini düşünerek oranın yolunu tuttu.

Abone Ol

Eskişehir’de etkisini fazlasıyla gösteren yağış ve kuvvetli fırtınalar, şemsiyelerin kırılmasına sebep oluyor. Hava koşullarının zorlu hale gelmesiyle birlikte, vatandaşlar şemsiyelerini çöpe atmak yerine tamir ettirmeyi tercih ediyor. Şemsiye tamircisi ve bıçak bileyicisi Erhan Erdoğan, son günlerde şemsiye tamirlerine olan talebin arttığını belirtti.

Şemsiye Tamiri Yoğunlaştı

Yağışların etkisini gösterdiği ve fırtınaların kuvvetlendiği bu dönemde, şemsiyeler daha sık kırılmaya başladı. Bu da tamircilerde yoğunluğa yol açtı. Eskişehir’de uzun yıllardır şemsiye tamiri yapan Erhan Erdoğan, son günlerde özellikle yağmurlu havalarda şemsiye tamirlerinde büyük bir artış yaşandığını vurguladı. Erdoğan, “Yağmurların başlamasıyla şemsiye tamiri işi arttı. Havalar bozmaya, yağmur çiselemeye başladı. Durmadan gelecek gibi gözüküyor yağmur. Son günlerde işlerimizde artışlar oldu. Hele yağmurların olduğu günlerde şemsiye daha çok geliyor,” dedi.

Şemsiye Tamiri Ne Kadar Sürer?

Erhan Erdoğan, şemsiye tamirinin biraz uzun sürebildiğini ve günde 3 ila 5 civarında şemsiye tamir ettiğini belirtti. Tamir fiyatlarının, şemsiyenin durumuna göre değiştiğini söyleyen Erdoğan, “Fiyatlar 100 liradan başlıyor ve ürünün durumuna göre yükseliyor,” diye ekledi.

Rüzgar Şemsiyenin Düşmanıdır

Erhan Erdoğan, şemsiyelerin en büyük düşmanının rüzgar olduğunu vurguladı. Vatandaşlara, şemsiyelerini kullanırken rüzgara karşı dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyarıda bulundu: “Rüzgar şemsiyenin düşmanıdır, bunu insanların bilmesi lazım.”

Zorlu Hava Koşullarında Tamir Tercihi

Vatandaşların, kırılan şemsiyelerini çöpe atmak yerine tamir ettirmeyi tercih ettiğini belirten Erdoğan, şemsiye tamirinin daha ekonomik ve çevre dostu bir seçenek sunduğunu ifade etti. Bu sayede hem maddi olarak kazanç sağlanırken hem de şemsiye yeniden kullanılabiliyor.