Eskişehir'in Tepebaşı ilçesine bağlı Şirintepe Mahallesi'ndeki Şirinyer Camii'nde ilginç bir hırsızlık olayı yaşandı. Sabahın erken saatlerinde camiye giren şüpheli ya da şüpheliler, önce caminin güvenlik kamerasına yakalandılar, ardından caminin ikinci katındaki camı açarak alt kata indiler. Hırsızlar, ilk olarak caminin görevli odasının kapısını kırarak içeri girmeyi başardılar.

GİRDİĞİ CAMDAN GERİ ÇIKTI

Uzun uğraşlar sonunda kapıyı açan şahıs, görevli odasında herhangi bir şey bulamayınca caminin iç kısmına yöneldi. Burada, caminin sebiline takılan damacana su alımı için biriktirilen parayı çaldı. Çalınan paranın 500-600 TL arasında olduğu belirtilirken, ardından şüpheli mevlitten kalan meyve suyunu içip, keki yedi. Çöplerini ise caminin içinde bırakan şahıs, üst kata çıktıktan sonra camdan camiyi terk etti.

Yıllardır camiye giden 76 yaşındaki Osman Kıran, olayla ilgili şunları söyledi: "Kapı kırık olduğu için ben fark etmedim. Hocayı çağırmışlar, kapı açık ve dağınık vaziyetteydi. Hırsızlar çelik kapıyı zorlayıp, üstüne basarak tornavidayla çıkmışlar. Su parasını çalmışlar. Meyve sularını içip su sebilinin yanına koymuşlar, çöplerini de bırakmışlar. Dini kitaplarımız da dağınık haldeydi."

İç mekan dekorasyonunda kaktüs gözde oldu İç mekan dekorasyonunda kaktüs gözde oldu

Olayın ardından cami görevlileri polise haber verdi ve güvenlik kamerası görüntüleriyle şüpheliler hakkında araştırmalar başlatıldı.

Kaynak: İHA