Eskişehir Teknik Üniversitesi, 'Porsuk Projesi' kapsamında 7 yeni eğitim uçağını envanterine katarak pilotaj eğitimini güçlendirdi. Savunma Sanayii Başkanlığı'nın desteklediği proje kapsamında yurt dışından temin edilen 2 Diamond DA-42 NG çift motorlu ve 5 Tecnam P2010 MKII tek motorlu eğitim uçağı üniversitenin eğitim filosuna katıldı.Sözleşmesi 7 Eylül 2023'te imzalanan proje çerçevesinde, Diamond DA-42 NG uçaklarının teslimatı Mart 2024'te, Tecnam P2010 MKII uçaklarının teslimatı ise Mayıs-Haziran 2024 tarihlerinde yapılacak. Teslimatların ardından, uçaklar uçuşa uygun hale getirilecek ve Eskişehir Teknik Üniversitesi Pilotaj Programı öğrencileri tarafından kullanılmaya başlanacak.

Meteoroloji'den Eskişehir için kar uyarısı! Meteoroloji'den Eskişehir için kar uyarısı!

YENİ UÇAKLARLA EĞİTİM KALİTESİ ARTACAK

Yeni teknolojilerle donatılmış uçaklar, öğrencilere modern pilotaj becerilerini kazandırmak ve günümüz teknolojilerine hızlı adaptasyon sağlamaları amacıyla sunulacak. Bu gelişme, geleceğin pilotlarının eğitim kalitesini artırarak Eskişehir Teknik Üniversitesi'nin havacılık alanındaki eğitimdeki rolünü pekiştirecek.

Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ), havacılık eğitiminde önemli bir adım atarak filoya 7 yeni eğitim uçağı ekledi. ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, gelen uçakların dünyada lider konumda olduğunu vurguladı. Özcan, yeni uçakların özellikleri ve eğitim süreçleri hakkında şu bilgileri verdi: "Yeni uçaklarımızdan 2'si Diamond DA42 Twin Star çift motorlu, 5'i ise Tecnam marka tek motorlu uçaklardır," diyen Prof. Dr. Özcan, Diamond DA42 Twin Star’ın uçuş okullarında en çok tercih edilen modellerden biri olduğunu belirtti. Tecnam uçaklarının ise kompozit gövdeye sahip olduğunu ve Cessna'lar ile aynı motorlara sahip olduğunu ekledi. Bu uçaklar, alüminyum alaşımlı eski uçaklardan çok daha hafif ve performanslı.Gelen uçaklarla birlikte filolarının sayısının 18'e çıktığını ifade eden Özcan, "Filomuzda 11 adet 30 yaşını geçmiş uçağımız vardı. Yeni uçaklarla bu yaşlı filoyu yeniledik. Öğrencilerimiz, sektöre girdiklerinde bu yeni uçakların donanımlarıyla benzer donanımlara sahip uçaklarla karşılaşacaklar ve bu nedenle herhangi bir zorluk yaşamayacaklar," 

Rektör Özcan, bugüne kadar 600 pilot yetiştirdiklerini belirterek, "2023-2024 bahar döneminde 17 öğrencimize dışarıdan çift motorlu uçak eğitimi aldık ve bu hizmet için 3.5 milyon TL ödendi. Eğer bu eğitimleri dışarıdan almış olsaydık, yaklaşık 6.5-7 milyon TL ödemek zorunda kalacaktık. Kamu kaynaklarını bilinçli şekilde kullandık ve böylece ülkemize büyük katkı sağladık" şeklinde konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ