Yenigün’ün manşeti böyleydi.

Eskişehir Odunpazarı ve Tepebaşı ilçe başkanlıkları için AK Parti’de yaşanan görüş ayrılıkları, İl Başkanı Gürhan Albayrak ve milletvekilleri Fatih Dönmez, Ayşen Gürcan ile Nebi Hatipoğlu arasında gerginliğe neden olmuştu…

Bazı isimler gündeme getirildi. Her milletvekilinin aday tercihi başkaydı… Sonuçta kararı genel merkez vermiş.

İl başkanı Gürhan Albayrak’ın dediği olmuş.

AK PARTİDE SANCILI GÜNLER GEÇİRİYOR

AK Partiye bir şeyler oluyor. Demokratik Parlamenter sistemdeki AKP ile, Cumhurbaşkanlığı hükümet modeli uygulamaları arasındaki AKP arasında 180 derecelik fark var.

Ben bunu görüyorum.

Her geçen gün kan kaybediyor. Toplumdaki güvenirliği azalıyor. Öylesine uçuruma doğru gidiyor ki, aldığı kararların biri, diğerini tutmuyor.

Kararlar çelişkiler ve tutarsızlıklarla ile dolu oluyor. Ekonomide böyle. Dış politikada böyle, eğitimde, yargıda böyle. Bürokratik oligarşi ise, borusunu öttürüyor.

Halkın içinden gelen ve halk adamı olarak propagandası yapılan Recep Tayyip Erdoğan esnafın, işçinin, köylünün, işsizin sesini duymaz oldu.

Eskiden teşkilatlara önem veren ve koşturan, çalışkan partilileri motivasyon eden, ödüllendiren Sayın Erdoğan şimdi Kızılcahamam toplantılarında çare arıyor.

Üstü kapalı bir şekilde teşkilatları suçluyor. Çalışmadılar diyebiliyor. Hâlbuki teşkilatlar çalışıyor gibi yapmıştı.

Kaç tane bakan değişti unuttuk vallahi!

Son seçimler açık bir hezimet. AKP kendini istediği kadar avutsun gerçek bu. Artık umut olmaktan çıkmış. Yaparsa AKP yapar mottosu enkaz altında kalmış.

Parti yönetimleri kendilerini öz eleştiriye tabii tutmuyor. Olması gereken parti içi demokrasi yerini, kayıtsız şartsız reis’ e biat şekline dönüştürülmüş durumda.

AKP elbette birden erimeyecek. Çünkü belli bir oranda AKP’ den beslenen çıkar çevreleri var.

Ne zaman Tayyip Erdoğan hadi bana eyvallah! derse işte o zaman genel başkanlık kavgaları başlar. Siyasetin fıtratında bu var. İşte o zaman tarihten silinir gider.

Geçmişte bunun örneklerini çok gördük.

AK PARTİ’DE GÜRHAN ALBAYRAK DÖNEMİ.

 

Genel seçimler öncesinde Süleyman Reyhan atanarak gelmişti. Yeni atama yönetimleri ile genel seçimlerden başarısız çıkmıştı.

AK Partiye oy veren seçmeni saf yerine koymuşlardı. Sanki AK Partinin taşeron işçileri olarak görülmeye başlanmıştı. Seçmeni çantada keklik olarak görünce taban tepkisini gösteriverdi.

Sonuçta çıktılar yenildiler. Çıktılar yenildiler. AK Partinin elitleri Eskişehir’i masaya yatırırken sosyolojisini unuttular. Anlayış şuydu. AK Parti ceketini koysa seçilir?

Çünkü dava var. Çünkü Reis var diyorlardı. Öyle olmadığı anlaşıldı. Reis meydanlara bir çıksın yeter diyenler umarız yanıldıklarını anlamışlardır.

İyide dava çoktan tedavülden kalktı. Dünün mücahitleri şimdi müteahhit oldu.

Belediye seçimlerine çeyrek kala Gürhan Albayrak il başkanı olarak atanmıştı. Ateş topunu kucağında bulmuştu. Aday tespitlerindeki yanlışlıklar ve belediye meclis üyeliklerinde bilerek yapılan hatalar, belediye başkanlarının egoları sonucunda açık bir hezimet yaşandı.

Odunpazarı ve Tepebaşı ilçe başkanları ile İl yönetimleri arasındaki uyumsuzluklar ayyuka çıkınca parti içinde ipler çok gerilmişti.

Farkında mısınız?

İşte AK Parti ye oy veren seçmen bunu gördü…31 Mart belediye seçimlerinde açık ara dersini verdi…

Nasıl gördüler? Bir taraftan lüks yaşamlarını sürdüren AK Partili olanlar, diğerleri de sefalete mahkûm olmuş sürünen emekçi AK Partililer.

Bir ömrü heba eden bile var.

AK PARTİ ESKİŞEHİR'DE YENİ ATAMALAR YAPILDI

Uzun zamandan beri değişim olacağının belirtileri vardı. Parti içindeki huzursuzluklar kamuoyuna yansımıştı. Aslına bakarsanız Kurban bayramından başlayan bir süreç de var.

AK Parti Odunpazarı ve Tepebaşı’nda yeni ilçe başkanları belli oldu. AK Parti’de istifa eden Odunpazarı İlçe Başkanı Ümit Sezer ve Tepebaşı İlçe Başkanı Emre Aydın’ın yerine yeni isimler atandı.

AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak’ın da eşlik ettiği görüşmeler sonucunda AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından

Odunpazarı İlçe Başkanlığına Engin Vural, Tepebaşı İlçe Başkanlığına da Muhammed Ali Kaya’yı atadı.

Gürhan Albayrak, genç ve dinamik bir kadroyla yollarına devam edeceklerini söyledi.

Peki, o zaman parti içinde onca tantana neden yapıldı? Temayül yoklamalarına ne gerek vardı? Nasıl olsa atama yönetimler var.                 Bu yönetimler partiyi kongreye hazırlayacaklar o zaman yönetimleri belirleme hakkı doğal olarak İL başkanındır.

Bu kez Genel Merkez yıllar sonra ilk defa doğru bir iş yapmıştır.                                                                                  

Öte yandan ilçe başkanlıklarına atanan söz konusu bu isimler sürpriz bir gelişme olarak değerlendirilmiş... Öyle sürpriz falan da yok. Bilinen isimler. Gürhan Albayrak, önümüzdeki dönem için yeniden bir ekip kurmak için kolları sıvamış.

Şimdi yönetimlere hangi isimlerin geleceği daha da önem kazanıyor. Partide her şeye uzaktan maydanoz olan isimler bir bir tasfiye edilirken genç ekiplerin önü daha çok açılıyor...

Dinamik bir yapıyı öngören Gürhan Albayrak bu sefer başaracaklarına inanıyor. Zira partinin EMAR’ ını çekmiş. Nerede nasıl hatalar yapılmış. Bunları raporlamış…

Eğer makul olan normalleşmeyi parti içinde gerçekleştirirse başarıya imza atmış olacaktır…

Siyasetin fıtratında bu var…