Başkan Yüksel, "Yeni ayakkabı alamayan insanlar tamir yolunu tercih ediyor. Özellikle okul döneminde çantaların tamir edilmesi yoğunlaştı. Tamircilerimiz sabahlara kadar çalışarak çantaları onardılar. Abilerinden, ablalarından kalan çantaları bile tamir edip yeniden kullanılır hale getirdiler. Ayakkabılarda da aynı durum geçerli," dedi.
Markalı ve orijinal bir ayakkabının 5 bin TL’ye kadar çıktığını belirten Yüksel, "Eskiden yıpranan ayakkabılar atılırdı, ancak artık insanlar bu kadar yüksek bir meblağ ödemek yerine, 100 TL’ye tamir ettiriyor. Tamirat sürecinde ayakkabının yapıştırılmasına mı yoksa dikilmesine mi ihtiyaç duyulduğuna göre fiyat belirleniyor. Ustalarımız 100 TL karşılığında ayakkabının bağcığından dikişine kadar her şeyini yenileyerek teslim ediyor. İnsanlar artık tamir yolunu tercih ediyor," diye konuştu.
Eskişehir genelinde, tamircilerin yoğun bir tempoda çalıştığını ifade eden Yüksel, özellikle Sultandere, Gökmeydan, Tepebaşı ve Odunpazarı bölgelerindeki kundura ve ayakkabı tamircilerinin taleplere yetişmekte zorlandığını belirtti. "Şu an ayakkabı tamircilerimizde inanılmaz bir yoğunluk var. Bekleyen ürünlerin tamamı tamirat için sırada," dedi.