Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu’nda düzenlenen final gecesinde liseli gençler, en iyi performansı sergileyerek dereceye girebilmek için sahneye çıktı.
39 Okul Yarışmaya Katıldı
Müziğe ilgi duyan gençlerin yeteneklerini keşfetmesini sağlamak ve onları teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmaya 39 okuldan öğrenci kayıt yaptırdı. Jüri tarafından yapılan ön elemeler sonucunda 17 okuldan toplam 27 müzik grubu finale kalmaya hak kazandı.
Final Gecesi Müzik Şölenine Sahne Oldu
Final gecesinde en iyi kız solist, en iyi erkek solist, en iyi orkestra, en iyi beste ve en iyi enstrüman kategorilerinde dereceye girmek için yarışan gençler, müzik dolu anlar yaşattı. Gecede Grup Date sahne performansıyla dinleyenleri mest ederken, Osmangazi Gençlik Orkestrası ve Korosu verdikleri konserle geceye renk kattı.
Uzman Jüri Üyeleri Değerlendirme Yaptı
Yarışmanın koordinatörlüğünü Emekli Müzik Öğretmeni Alpay Mumcu üstlenirken, jüri koltuğunda alanında uzman isimler yer aldı:
- Prof. Dr. Ayhan Helvacı (Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi)
- Esra Kurtuluş (Bursa Devlet Senfoni Orkestrası keman sanatçısı)
- Özgür Ögöz (Prodüktör ve menajer)
- İstem Doruk Koman (Müzisyen)
- Fatma Muslu (Şan eğitmeni)
- Kerem Yunmuş (Piyano eğitmeni)
- Turgay Paksoy (Maestro)
Dereceye Giren İsimler ve Ödüller
Jüri değerlendirmesi sonucu dereceye girenler şu şekilde sıralandı:
En İyi Kız Solist
🥇 Ceylin Dağlar – BTSO Ali Osman Sönmez Sosyal Bilimler Lisesi
🥈 Ece Pekaydın – BTSO Ali Osman Sönmez Sosyal Bilimler Lisesi
🥉 Bilge Akçay – TED Koleji
En İyi Erkek Solist
🥇 Yiğit Bozkurt – Mudanya Ahmet Rüştü Anadolu Lisesi
🥈 İbrahim Yağız Aktoprak – Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi
🥉 Kağan Mert Özgüle – Özel Gökkuşağı Anadolu Lisesi
En İyi Beste
🥇 Ters Köşe – Atatürk Anadolu Lisesi
🥈 Şahinkaya Trio – Özel Şahinkaya Fen ve Anadolu Lisesi
🥉 Nif Orkestra – Nilüfer Borsa İstanbul Fen Lisesi
En İyi Orkestra
🥇 Syncopath – Özel Şahinkaya Fen ve Anadolu Lisesi
🥈 Kylo Ren – Nilüfer Borsa İstanbul Fen Lisesi
🥉 Barış Orkestra – Barış Anadolu Lisesi
En İyi Enstrüman Performansı
🏆 Emir Palancı – Özel Şahinkaya Fen ve Anadolu Lisesi
Jüri Özel Ödülü
🏆 Kalfa Orkestra – Ali Karasu Anadolu Lisesi
Kazananlara Toplamda 85 Bin TL’lik Ödül Verildi
Yarışmada dereceye giren gençlere Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir tarafından ödülleri takdim edildi. Her kategoride birincilere 10 bin TL, ikincilere 7 bin 500 TL, üçüncülere ise 5 bin TL değerinde hediye çeki verildi. Jüri özel ödülüne layık görülen orkestra da 10 bin TL değerindeki ödülün sahibi oldu.
Müzik tutkusunu sahneye taşıyan genç yetenekler, profesyonel bir atmosferde performanslarını sergileyerek unutulmaz bir gece yaşadı.