Okulun tüm alanlarında çalan acil durum ziliyle başlayan tatbikat, öğrencilere ve öğretmenlere olası bir deprem anında nasıl hareket etmeleri gerektiğini uygulamalı olarak gösterdi.

Tatbikat sırasında, öğrenciler ve öğretmenler, "Çök, Kapan, Tutun" hareketini yaparak güvenli bir şekilde pozisyon aldılar ve zil sesinin bitmesinin ardından, öğretmenlerin yönlendirmeleriyle tahliye planını izleyerek binayı terk ettiler. Öğrenciler, toplanma alanlarında güvenli bir şekilde bir araya gelerek, bekleme süresince oyunlar oynayarak zaman geçirdi.

Tatbikatın sonunda, okul bahçesinde yapılan yoklamada öğrencilerin tamamının tahliye edildiği ve öğretmenler tarafından kontrol edildiği belirtildi. Bu tatbikat, öğrencilere deprem bilinci kazandırmak ve olası bir felakette nasıl davranacaklarını öğretmek amacıyla gerçekleştirildi.

Pazaryeri Kaymakamından anlamlı ziyaret Pazaryeri Kaymakamından anlamlı ziyaret
Kaynak: İHA