Victor Ambros kimdir?

Victor R. Ambros, 1953 yılında ABD'nin New Hampshire eyaletinde dünyaya geldi. Bilim tutkusu onu, lisans eğitimini Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) biyoloji alanında tamamlamaya yöneltti. 1979 yılında aynı üniversiteden doktorasını aldıktan sonra, bilim dünyasına büyük katkılar sunmaya başladı. Ambros, 2008 yılından bu yana Massachusetts Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde çalışmalarını sürdürüyor.

Gary Ruvkun kimdir?

Gary Ruvkun ise 1952 yılında ABD’nin California eyaletinde doğdu. Lisans eğitimini Berkeley'deki California Üniversitesi'nde 1973 yılında tamamladı. Genetik alanına olan ilgisi, onu Harvard Üniversitesi'ne taşıdı ve burada "bakteriyel azot fiksasyonu" üzerine doktora yaparak bilimsel kariyerine sağlam bir temel attı. Ruvkun, şu anda Harvard Tıp Fakültesi'nde genetik profesörü olarak görev yapıyor.

Instagram Hesap Çalma (Koruma Yöntemleri), Hesap Çalmanın Suçu Nedir? Instagram Hesap Çalma (Koruma Yöntemleri), Hesap Çalmanın Suçu Nedir?

2023 Nobel Tıp Ödülü...

Hatırlatmak gerekirse, 2023 Nobel Tıp Ödülü, mRNA teknolojisiyle Kovid-19 aşısının geliştirilmesine katkıda bulunan Macar asıllı bilim insanı Katalin Kariko ve ABD'li Drew Weissman'a verilmişti.

Muhabir: Hüsamettin Polat