1999 YILINDA ESKIŞEHIR ÇÖLDÜ…

Abone Ol

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Sazova Mahallesi Atatürk Stadyumu yakınında bulunan 45 bin metrekare alanda “Aktif Yaşam Parkı”nı hizmete açtı...

Bu park Büyükşehir Belediyesi’nin Eskişehir’e kazandırdığı 4. Büyük park…

Sazova’daki Bilim, Kültür Sanat Parkı ile Gökmeydan Mahallesinde şehre kazandırılan “Kent Park” Eskişehirlilerin büyük ilgi gösterdikleri parklar arasında yer alıyor…

Sadece Büyükşehir Belediyesinin parkları değil, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyelerinin şehre kazandırdıkları parklar sayesinde Eskişehir’e ilk kez gelenler “Eskişehir adeta yeşile boyanmış” sözleriyle belediyelere övgüler yağdırıyorlar…

Bu arada Türk Dünyası Vakfı tarafından yaptırılan her ne kadar bakımları yetersiz de olsa Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi ile Dede Korkut parkları da şehre kazandırılmış büyük parklar…

AKTİF YAŞAM PARKINDA SANAT VE KÜLTÜR DE VAR

 Aktif yaşam Park, Yılmaz Büyükerşen’den sonra Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Ayşe Ünlüce’nin şehre kazandırdığı önemli park…

Neden önemli olduğunu Başkan Ünlüce şöyle özetliyor: “Eskişehir’e 4’ncü büyük parkımızı kazandırdığımız için çok mutluyuz. Bazı günler belediyeler için gurur günüdür, burası benim için de gurur günü. Çünkü kuşaklar arası, nesiller arası buluşmaları yaratacak, iletişimi artıracak bir park burası. Burada torunun elinden tutmuş bir dede göreceğiz, kızının koluna girmiş bir baba göreceğiz, annesinin omzuna yaslanmış bir erkek çocuğu göreceğiz. Anneanneler, babaanneler, kuşaklar boyu iletişim bu parkta olsun diye hazırladık. Bu parkı açarken hazırlarken en büyük hayalimiz buydu. Nesiller arası hem çocukların cıvıl cıvıl sesleri, şen kahkahaları hem de büyüklerimizin aktif yaşlanması için rekreasyon alanı olacak...” 

Park birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak. Aktif Yaşam Parkına Eskişehirliler bisikletleriyle, kamp sandalyeleriyle ve evcil hayvanlarıyla gelebilecek…

Her yaştan herkesin birlikte olabileceği bir park…

Aynı zamanda burası sadece yeşil alan değil, bu parkta sanat da var, kültür de var… Parkın içerisindeki kütüphanelerde Eskişehirliler, şair ve yazarlarla buluşarak vakit geçirecekler…

Müzik noktaları var, buralarda ses sanatçıları konserler verecek. Sanat dolu bir park… 

Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Aktif Yaşam Merkezi parkını Eskişehirlilere emanet ederken, “Gözünüz gibi koruyun. Eskişehir için, Türkiye için çok özel bir park” ifadelerini kullandı…

Bakalım Eskişehirliler bu özel parkı koruyacak mı? 

Çünkü bazı şehir magandalarının zaman zaman belediyeler tarafından yapılan halkın ve çocukların hoşça vakit geçirdikleri parklara verdikleri zararlara şahit oluyoruz…

TEPEBAŞI’NDA KIŞI BAŞINA DÜŞEN YEŞIL ALAN 12 METREKARE OLDU

Aktif Yaşam Parkı’nın açılışında konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın şu sözü son derece dikkat çekiciydi…

“1999 yılında Eskişehir çöldü…”

Doğruya doğru…

Haklarını yemeyelim…

Geçmişte Eskişehir, Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan başkanlarda küçük ölçekli parklar yaptılar. Ancak, 1999 seçimlerinden sonra göreve gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in Sazova ve Gökmeydan’da yaptırdığı iki büyük park şehrin görüntüsünü hatta havasını bile değiştirdi…

Büyükşehir, Odunpazazarı ve Tepebaşı Belediyelerinin Eskişehir’e kazandırdıkları yeni parklar sayesinde şehrimiz de kişi başına düşen yeşil alan miktarı tüm ülkeye örnek oldu…

Ahmet Ataç, bunu şöyle yorumladı:

“Çevrenin konuşulmadığı dönemde, biz çevreci olduk. Eskişehir, 1999 yılında Hoca (Yılmaz Büyükerşen) ile seçildiğimizde bir çöldü. Bugün büyük parkları ve yeşil alanlarıyla Türkiye’de farklı bir konuma geldi. Tepebaşı’nda 2 bin 500 dönüm çim sulaması yapıyoruz. Büyükşehir ile birlikte Tepebaşı’ndaki parkların oranıyla kişi başına 11 ila 12 metrekare yer düşüyor. Türkiye’nin ortalaması 4-5 metrekare. Bunlar emekle oldu. Çevrenin konuşulmadığı dönemde, biz çevreci olduk. 1999’dan bu yana belediyemizin barınağı var. Türkiye’de kaç tane belediyede var. Biz insan, çevre ve hayvan dostuyuz.  Fabrikalar Bölgesi’nin olduğu alanda eski Mühendisler Un Fabrikası’nın bahçesi çok çamlıktı. Yaklaşık 9 dönümlük çamlık alanı olduğu gibi koruyoruz. Bank dahi koymadık. Orta Anadolu’daki şehirlere gitseniz üzülürsünüz. Eskişehir’imiz 25 yılda bambaşka bir yere geldi. Daha önümüzde yapılacak işler var…” 

* * *

Belediye başkanlarının önünde hizmet yapacak 4,5 yılları daha var…

Bu süre içerisinde şehre kazandıracakları yeni yeşil alanlar da olacak…

4,5 yıl sonra Eskişehir’de kişi başına düşen yeşil alanlar 15 metrekareye çıkabilir…

Bu da yeni bir rekor demektir…

Emeği geçen belediye başkanlarımıza ve parkların yapımında emeği geçen belediye çalışanlarına şahsım adına teşekkür ediyorum…