Kurtuluş kapalı pazar yerinde depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi tarafındfan yıkım çalışması başlatıldı. Bölge yeni yapılacan yapı ile birlikte daha güzel bir görünüme kavuşacak. Kurtuluş pazar yerinin yıkım işlemi sürerken, halk arasında Yunusemre Halk Çarşısı da yıkılıyor şeklinde aldı oluştu. Eskişehirlilerin uygun fiyatla alışveriş yapabildiği Yunusemre Halk Çarşısı için oluşan algı ise tedirginliğe neden oldu.

KESİNTİSİZ HİZMET DEVAM EDİYOR
Yunus Emre Halk Çarşısı Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Fevzi Beysel ise yaptığı açıklama ile Esişehirlilerin rahat olmasını ve çarşının hizmet vermeye devam ettiğini söyledi. Beysel,Maalesef Kurtuluş pazar market fazlasıyla yıpranmıştı, yenilenmesi gerekiyordu. Büyükşehir Belediyemiz bununla ilgili çalışmalara başladı. Fakat halk arasında Yunusemre Halk Çarşısı da yıkılıyor algısı oluştu. Müşterilerimiz gelerek ne zaman boşaltıyorsunuz, nereye gidiyorsunuz şeklinde sorgulamaya başladı. Bizim çarşımızla alakalı herhangi bir sıkıntımız yok, hizmetimize devam ediyoruz. Yeni sezon çeşitlerimizle ve düşük fiyatlarla halkımıza hizmet vermeye devam ediyoruz. Bütün Eskişehir halkını tekrar bekliyoruz' dedi.

ÇALIŞMALAR SEVİNDİRDİ
Beyse ayrıca Kurtuluş pazarının kapanmasının olumsuz etkilediği ancak bölgenin modern bir görünüme kavuşacak olmasından dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. Beysel, 'Tüm piyasada biraz zamların da etkisiyle hareketlilik azalmaya başladı. Tabi Kurtuluş Pazar marketin de yüzde 20 civarında bir etkisi var. Normal zamanda Kurtuluş pazarına gelen insanlar Yunusmere çarşısına da uğramadan geçmiyordu. Yıkım çalışması dolayısıyla kapanınca bize olumsuz yönde etkisi oldu. Ama bölgenin modern bir görünüme kavuşturulacak olması bizleri sevindirdi' diye konuştu.