737. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri; Ertuğrul Gazi'nin türbesine ziyaret ile başladı. Ardından Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Türk Büyükleri Anıtı'na çelenk sundu. 'Ertuğrul Gazi'ye 1281 tarihinde uç beyliği verildiği günden bu yana da Söğüt'te toy toplanıyor' 737. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenliklerinin başladığını anlatan Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, 'Geçmişini iyi bil ki geleceğe sağlam basasın. Nereden geldiğini unutma ki nereye gideceğini unutmayasın geçmiş geleceğe gelenekle taşınır. Milletler gelenekleri ne kadar kadim ise o kadar büyüktür' dedi.

Son olarak söz alan Aksakallılar Meclis Başkanı Niyazi Çapa ise 'Bizlere cennet vatanı miras bırakan şanlı ecdadımızı ve geçmişin güzelliklerini genç nesillere aktaran köprüler olmaya, tarih bilinçlerini daha da geliştirmelerini sağlayacağız' şeklinde konuştu.

Programa Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, Söğüt İlçe Kaymakamı Murat Öztürk, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Bulut, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Keskin, kurum müdürleri, Yörük federasyonu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.