Eskişehirspor camiasının merak ettiği transfer tahtasının açılıp açılmayacağı konusuna, Başkan Yardımcısı Fatih Baturaygil açıklık getirdi.

9 KESİNLEŞMİS DOSYA VAR
Transferin açılabilmesi için öncelikle transfer yasağı, küme düşürme ve puan silme talepli FIFA dosyalarını çözmeleri gerektiğini hatırlatan Baturaygil, 'Son yıllarda kulüp transfer yasakları ile boğuşuyor. Daha önceki dönemlerde de yasak kaldırıldı. Fakat o zamanlarda kesinleşmiş 9 adet FIFA dosyası yoktu. Şu anda bizim önümüzde FIFA dosyaları büyük sorun oluşturuyor. Kesinleşmiş 8 FIFA dosya var ve son gelen Toko dosyası ile birlikte bu sayı 9 oldu.

BÜYÜK UĞRAŞ VERİYORUZ
Sırada bekleyen diğer dosyalar var ve transferi bu dönem açamazsak sayı 15'i geçer. Bu yüzden yabancı futbolcularla tek tek görüşüyoruz. Sadece Pinto ile yapılandırma yapıldı ve bu oyuncuya taksit halinde ödemeleri yapıyoruz. Dosya muhatapları, avukatlar, menajerler sorunu çözmek kolay değil. Ancak gece gündüz büyük uğraşlar veriyoruz. Toplamda 2 milyon 520 bin Euro tutan borç var.

HAFTAYA BELLİ OLUR
Bizim şu anda bu borcu kapatacak gücümüz yok. Ancak yapılandırma yapmak istiyoruz. İçlerinde transfer yasağı, küme düşürme cezaları bile var. Bazıları ile anlaşmaya çok yakınız. Önümüzdeki hafta her şey netleşecek.

KAYNAK ARIYORUZ
Yönetim olarak acil kaynak bulmak için kapı kapı dolaşıyoruz. Beklentimizin büyük olduğu iki önemli firmayla temas halindeyiz. Bu görüşmelerden olumlu sonuç alırsak, FIFA dosyalarını çözeriz ve transferi açmak için önemli yol almış oluruz' dedi.