YILLARDIR BEKLİYORUZ
Mahallenin kangren olmuş bazı sorunları olduğuna dikkat çeken Yeşiltepe Mahallesi Muhtarı Meryem Kuş Açıkgöz, sorunların en başında doğal gaz geldiğini söyledi. Keskin Mahallesi'ne Mihalıççık'a kadar Eskişehir'de birçok noktaya doğal gaz gittiğini söyleyen Muhtar Açıkgöz, Yeşiltepe Mahallesi'ne ise hala çoğu noktada doğal gazın gelmemesine tepki gösterdi.

KARA KARA DÜŞÜNÜYORLAR
Kömür fiyatlarının her geçen gün zamlandığına dikkat çeken ve vatandaşların şimdiden kara kara düşündüğünü söyleyen Muhtar Açıkgöz, 'Kömürün tonu 8 bin lira, insanlar şimdiden sormaya başladı kışın ne yapacağız diye. Geçtiğimiz kış ayında 50 ton ithal kömür dağıttık ama bu dönem bunu yapamayacağımızı bende biliyorum. Hala zorunluluktan sobalı evde yaşayan çok insan var' dedi.

KARAKOL İSTİYORUM
Yıllardır bölgede hizmet veren Tepebaşı Nokta Karakolunun kapatıldığını hatırlatan Muhtar Açıkgöz, karakolun yeniden bölgede hizmet vermesini talep etti. 'Karakolun geri gelmesi için gerekirse mahalleli ile eylem yaparım' diyen Açıkgöz, mahallede herhangi bir sorun yaşandığında karakola gitmekte zorlandıklarını söyledi.

KİMİ KİME ŞİKÂYET EDECEĞİM!
Son günlerde mahallede yaşayan yabancı uyruklu vatandaş sayısının arttığına da dikkat çeken Yeşiltepe Mahallesi Muhtarı Meryem Kuş Açıkgöz şu ifadeleri kullandı: 'Önceliğim insanların sağlıklı yaşamlarını korumak. Halk mültecilerden yana kaygılı, çocukların parka çıkıp oynamasını istiyorum, oynayamıyorlar, başında annesi olmadan çocuk parka gelmiyor. Markete ekmek almaya gidemiyorlar. Parkta alkol alınmasına izin verirlerse, madde alanı götürmezlerse, insanı taciz edeni göz ardı ederlerse benim kendi vatandaşım kabuğuna çekilir. Kimi kime şikayet edeceğimi bilmiyorum.' HM