KADES UYGULAMASI ANLATILDI
Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı Aile içi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği tarafından Sarıcakaya ve Mihalgazi'de bulunan çadırlar ve sera bölgesinde mevsimlik tarım işçileri ziyaret edildi.

Kadın jandarma ekiplerinin de görev aldığı bilgilendirme ziyaretinde Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) uygulamasına yönelik tanıtımı yapıldı. Bu kapsamda tarım işçileri uyarılarak 'Lütfen bu uygulamayı cep telefonlarımıza indirelim, sesimiz çıkmadığı yerde bir dokunuşla hayat bulalım' tavsiyesinde bulunuldu. Kadınlara KADES broşürü dağıtılarak uygulamanın içeriği görsel materyaller ve cep telefonu üzerinden uygulamalı olarak tanıtıldı.

ÇOCUKLARI SEVİNDİRDİLER
Kadınların yanı sıra çocukların da bilgilendirildiği ziyarette çocuklara Kişisel Güvenlik Önlemleri anlatıldı. Mevsimlik tarım işçileri ve çocukların yeni yılları kutlayan jandarma ekipleri Çocuk Dergisi ve boyama kalemleri hediye etti.

ŞİDDETE DUR DİYECEĞİZ
Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı tarafında yapılan açıklamada, 'Halkımızın huzur ve güven içerisinde hayatlarına devam etmeleri için Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Suçlarıyla Mücadelede farkındalığın arttırılmasına dair icra edilen tüm faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir' ifadelerine yer verildi. HM