Gece gündüz çalıştık
Eskişehirspor Teknik Direktörü Ali Onur Cerrah, Karşıyaka maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Cerrah, ilk olarak Edirnespor galibiyeti hakkında konuşarak, 'Göreve gelmeden önce camianın beklentilerini karşılayamayan bir takım mevcuttu. Zor bir süreçte görev aldık. Tabi o hafta kolay bir süreç olmadı. Karaköprü mücadelesi sonrası oyuncular mental olarak bir düşüş içerisindeydi. Oyuncularımızı Edirnespor maçına motive etmek adına gece gündüz çalıştık deyim yerindeyse…' şeklinde konuştu.

Öncelik alt sıralardan kurtulmak
'Her hafta rakiplerin müsabakalarını izleyerek oyun stratejimizi belirmeye çalışıyoruz' diyen Cerrah, 'Oyun formasyonlarına göre kendi oyunumuzu nasıl devreye sokarız, antrenmanlarda bunun üzerine çalıyoruz. Şu anda öncelikli ihtiyacımız alt sıralardan çıkabilmek. Ama oyuncularıma hep şunu söyledim; hepinizin kendine göre bir kalitesi var. Ama bizim amacımız sizleri ortak bir fikirde buluşturmak. Öncelikli işimizde takımın savunmasını çözmekti. Edirnespor maçında da oyun formasyonumuzu buna göre belirledik' dedi.

Galibiyet ciddi katkı sağladı
Edirne galibiyetinin kendilerine ciddi katkı sağladığına parantez açan Cerrah, 'Oyuncularımız da bizim söylediklerimizi 90 dakika boyunca sahaya en iyi şekilde yansıttılar ve kazandık. Kendilerini bir kez daha tebrik ediyorum. Tabi galibiyet bizlere moral ve motivasyon anlamında çok ciddi katkı sağladı. Bunun akabinde şu an Karşıyaka maçına tam anlamıyla odaklandık. Bu maçla ilgili analizlerimizi iki gündür yapıyoruz ve antrenman öncesi rakibin eksik ve iyi yönlerini oyuncularımızla paylaşıyoruz' dedi.

Disipline bağlı kalarak çabalayacaklar
Zor maçlara çıkacaklarına değinen Teknik Patron Cerrah, 'Rakibin yönlerine göre bir oyun felsefesi belirledik ve antrenmanlarımızda bunu çalışıyoruz. İnşallah Edirnespor müsabakasında olduğu gibi İzmir deplasmanında da oyun disipline bağlı kalarak oyuncularımız istediğimiz sonucu elde etmek için çabalayacaklar. Ligde kalmak adına zor müsabakalar oynayacağız. Hedefimiz maç maç bakarak akabinde oyuncularımızı hazırlamak' ifadelerine yer verdi.

Türkiye'nin sayılı taraftarlarından
Eskişehirspor taraftarları hakkında da konuşan Cerrah, 'Eskişehirspor taraftarı, Türkiye'nin sayılı taraftarlarından. Biz de o taraftarın içinden gelen biri olarak onların duygu ve düşüncelerini net bir şekilde anlayabiliyoruz. Sağ olsunlar kilometrelerce yol kat edip Edirne'ye kadar geldiler. Maç sonunda biz de onları mutlu ettiğimiz için çok mutlu olduk. İnşallah Karşıyaka müsabakasında da onları tribünde göreceğimizden eminiz. Buradan alacağımız puan ve puanlarla da yine sevindirmeyi istiyoruz' dedi.