Saadet Partisi il divan toplantısı ve milletvekili aday adayları tanıtım toplantısı Taşbaşı Kırmızı Salon'da gerçekleştirildi. Toplantının basına açık bölümünde konuşan SP İl Başkanı Fesih Bingöl, 'Ekonomiden ekolojiye, adaletten hukuka, tarımdan sanayiye, eğitimden dış politikaya savrulan bir Türkiye gerçeği ile karşı karşıyayız. Kaynaklarımızın doğru kullanılmadığı, israf, faiz ve yolsuzluğun zirve yaptığı, adil paylaşımın olmadığı tarım ve hayvancılığın bilinçli bir şekilde adeta yok edildiği bir süreçte herkes ve her kesimin yarınlara yönelik ciddi kaygıları bulunmaktadır. Gençler, çalışanlar, emekliler, çiftçiler, sanayiciler, bu tablonun artık sürdürülemez olduğunu her ortamda dile getirmektedir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin sorunları çözmek yerine, adeta krizleri doğuran bir sistem olduğu tartışmasızdır' dedi.

KUVVETLER AYRILIĞI VURGUSU
Bu olumsuz tablonun kuvvetler ayrılığının önemini bir kez da ortaya koyduğunu belirten Bingöl, '14 Mayıs 2023 seçimleri Türkiye'nin geleceği için çok önem arz etmektedir. Bu gerekçeyle 6 siyasi parti bir araya gelerek adalet ve ahlakı önceleyen bir mutabakat manifestosu ile tüm bu sorunları makul bir sürede çözecek iradeyi ortaya koyarak millet ittifakı içerisinde kendi amblemleriyle seçime girme kararı almıştır. Bunun hayırlı olmasını diliyorum' ifadelerini kullandı.

ADAY ADAYLARI TANITILDI
Bingöl'ün konuşmasının ardından milletvekili aday adayı olan Ramazan Kocaoğlu, Muhammed Ali Köse, MücahidSağdilek, Tuncay Akyol, Adil Keser, Hasan Arduç, Sercan Gözegir, Mehmet Ali Aydın Haydar Büyükeren, Osman Çalışkan, Ali Okuyucu ve Yasin Yentürk'ün basına tanıtıldı. Toplantı basına kapalı olarak devam etti. M. ANIL AKSOY