Pakistan'daki afetzedeler için düzenlenen yardım kampanyasına, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve hayırseverler destek verdi.

DUALARLA GÖNDERİLDİ
Eskişehir Valiliğinin koordinesinde sel felaketinden etkilenen Pakistan'daki afetzedelere yardım eli uzatmak amacıyla yardım kampanyası düzenlendi. Kampanya kapsamında toplanan 4 tır dolusu, 5 bin 700 koli yardım malzemesi dualar eşliğinde Pakistan'a uğurlandı. Eskişehir Valilik Meydanı'nda yapılan uğurlamaya Vali Erol Ayyıldız, AFAD İl Müdürü Recep Bayar, İl Müftüsü Bekir Gerek, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YARDIM ELİ UZATACAĞIZ
Programda konuşan AFAD İl Müdürü Recep Bayar yardımda bulunan hayırseverlere teşekkür ederek, 'Dost ve kardeş ülke Pakistan'da meydana gelen sel felaketinde, bin 400'den fazla insan hayatını kaybetmiş. On milyonlarca insan sel ve taşkınlardan etkilenmiş, bir buçuk milyon ev de hasar görmüştür. Bu zor günlerde Pakistan'a destek olabilmek için İçişleri Bakanlığımızca ülkemiz genelinde yardım kampanyası başlatılmıştır. İlimizde de Sayın Valimizin himayesinde yürüttüğümüz yardım kampanyamıza halkımızın yoğun ilgisi ile 5.700 koli yardım malzemesi toplanmıştır. Kurtuluş mücadelemizde yanımızda olan Pakistan halkının bir nebze olsun yaralarının sarılması ve ihtiyaçlarının giderilmesi için toplanan yardım malzemeleri bugün yola çıkmaktadır' dedi. Konuşmanın ardından İl Müftüsü Bekir Gerek dualar etti ve dualar eşliğinde ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu yardım tırları Pakistan'a gitmek üzere yola çıktı. HM