ES TV 90+3'E KONUK OLDU
Eskişehirspor Kulübü Başkan Vekili Erkan Koca, ES TV'de yayınlanan 90+3 Programında gazeteciler Murat Dağtekin ve Erkan Midilli'nin konuğu oldu.

ONURLU BİR ŞEKİLDE YOLA DEVAM EDİYORUZ
Eskişehirspor'daki son gelişmeleri değerlendiren Koca, 6 ay önce göreve geldiklerinde kulübün içinde bulunduğu durumu çok iyi bildiklerini ve bugüne kadar onurlu bir şekilde görevlerini yerine getirdiklerini söyledi.
Bugüne kadar kendilerine güvenen ve destek veren camia sayesinde yola devam ettiklerini aktaran ve camiaya teşekkür eden Başkan Vekili Erkan Koca, 'Zor bir görev aldığımızın farkındaydık. Yönetim kurulu olarak kulübün durumunu biliyorduk. Geldikten 3 gün sonra 6 puan silme cezası bize 'hoş geliniz' dedi.
FIFA dosyalarını çözmezsek bu işin yürümeyeceğinin bilincindeydik. Gelen kaynakları yabancı dosyalara aktardık. Futbolcularla anlaşa anlaşa birçok dosya kapattık.

KADROMUZA GÜVENİMİZ TAM
Geride kalan ilk yarı maçlarını ve takımın performansını da değerlendiren Koca, 'Maçlara tek tek bakarsak puan alabileceğimiz birçok maç vardı. Ligde şampiyonluğun en büyük adayı Pendikspor'u burada nasıl zor duruma soktuk hepiniz gördünüz. Takımımızdaki futbolcuların profesyonel liglerdeki maç sayısına bakacak olursak rakiplerinin çok çok altında. Tecrübesizliğimizin getirdiği dezavantajlardan dolayı birçok puan kaybettik.
20 puanımız falan olmalıydı. 17-18 bandında ilk devreyi bitirseydik. İkinci yarıya çok daha iyi asılırdık. Üzerine basa basa söylüyorum kadromuzdaki gençlerimize güvenimiz tam.

İYİ BİR KAMP DÖNEMİ OLDU
Devre arası sayesinde ligin ikinci yarasına çok iyi hazırlanan bir takımımız var. Kampta da gördüm. Çok iyi çalışıyorlar. Teknik Asbaşkanımız Mete Yılmaz yurtdışında olduğu için beni kendisine vekil tayin etti ve 'Kampa sen git' dedi. Raporumuzu teknik asbaşkanımıza verdik. Bir buçuk gün kampta kaldım. Suat hocamız ile 2 buçuk saat toplantı yaptık. Hocamız futbolcuların tek tek analizini yapıp bize verdi. Kampa 23 oyuncu ve 3 kaleci götürdük. 17-18 tanesi üst düzeyde çalışma yaptı. Sportif sakatlıklarımız vardı. Herkes üstüne kattı. Teknik ekip her dakika futbolcularla beraberdi. Şehirden biraz uzaklaşmak onlar için de iyi oldu. İnşallah bunun pozitif etkisini ikinci yarıda göreceğiz.

İKİNCİ YARI İÇİN HAZIRIZ
Artık ligin ikinci yarası için hazırız. Şu ligde normal şartlarda yenemeyeceğimiz takım yok. Skor elde ettikten sonra panikleme havası var. Suat hoca bu konu üzerinde çalışıyor. Eğer bunu atlatırsak iyi sonuçlar gelecek diye düşünüyoruz.

BU ÇOCUKLARI MAĞDUR ETMEYELİM
İçinde bulunduğumuz şartlarda bizlerin yapması gereken en önemli şey, mevcut kadroyu korumak. Bu çocukları sezon sonuna kadar mağdur etmememiz gerek. Büyük bir kaynak veya sponsor bulursak o zaman transfer tahtasını açmayı düşünebiliriz.'

GİDERLER FAZLA
Eskişehirspor'un bu aydan itibaren aylık giderin 1 Milyon TL'yi bulduğunu da aktaran Koca, 'Futbolcu ve teknik kadronun aylık maliyeti 450 bin TL, tesislerin 250-300 bin TL maliyeti var. Tanase'nin 10 bin Euro, Pinto'nun 6 bin Euro aylık taksitleri var. İç saha ve deplasman maç giderleri aylık 200 bin TL'yi buluyor.

KAPI KAPI GEZİYORUZ
Bu kaynakları bulmak içinde kapı kapı geziyoruz. Bir dizi ziyaretler yaptık. Gittiğimiz tüm ziyaretlerde biz hiçbir zaman bir şey istemedik. Durumumuzu anlattık. Bize soruyorlar. Bir şey istemiyor musunuz diye. Gelin kulübe dosya kapatın, gelin deplasman karşılayın, bağışta bulunun. Biz her şeye varız.
Şehir Eskişehir'i seviyorsa birlik beraberlik sağlanmalı. Bunun malum parti hariç partisi falan yok. Her görüşten herkes ile görüşüyoruz. Eskişehir'i bıraktık İstanbul'a Ankara'ya sponsor aramaya gidiyoruz. Haddim değil ama bu da Eskişehir'in ayıbı' dedi.