Uzun zamandır böyle bir seçim görülmedi.
Görev yaptığı süre boyunca çatışmanın hep ortasında kaldı. Hatta vefasız olmakla bile suçlandı. Oturduğu koltuğa atandığı, atanmasını sağlayan kişiye cephe aldığı söylendi. Rüştü bile sorgulandı.
O buna rağmen herkese kucağını açtı. 4 sene boyunca herkese kapısını açtı. Kendini anlattı, herkesle kucaklaştı, herkesi dinledi.
'Eskişehir siyaset üstüdür, parti çekişmelerinin ortasında kalamaz' düsturuyla hareket etti. Sosyal demokratından muhafazakarına herkesle yakın oldu. Eskişehir için üretilen her projeye, her fikre kulağını sonuna kadar açtı.
Buna rağmen seçimleri kaybedeceği konuşuluyordu. Ama seçimi büyük bir fakla kazandı.
Bu büyük başarının altında yatan nedeni merak edenler varsa onun çalışmalarına, yanında duranlara ve seçim sonrasında ETO üyelerinin sosyal medya hesaplarına baksın. Sağcısından solcusuna, CHP'lisinden AKP'lisine, MHP'lisinden LDP'lisine her kesim beyaz liste ile çekilmiş fotoğraflarını paylaşıp zafer şarkıları söylüyor.
Metin Güler, birçok siyasetçinin ve siyasi parti temsilcilerinin bugün günümüzde artık unuttuğu, toplumun unuttuğu bir kavramla kazandı.
Kutuplaşan, ayrışan, ötekileştirilen bir ortamda tam tersi bir kavramı herkese hatırlattı.
Birleşmek…
Metin Güler, bu büyük zaferi birleştirerek kazandı.
AKP'lisini de CHP'lisini de birleştirerek, aynı saflara, aynı listeye koyarak kazandı.
Eskişehir'i merkezine koyduğunu göstererek, hissettirerek kazandı.
Seçim sonrası yaptığı açıklama bu sürecin özetiydi:
'İşimiz yeni başlıyor. Bugün seçim bitti yarın Allah'ın izni ile yeni projelerle birlikte Eskişehir'i daha iyi noktaya taşıyacağız'



HAN'DA RÜZGÂR ENERJİSİ İÇİN FİZİBİLİTE YAPILDI MI?
BEBKA, Bursa-Eskişehir-Bilecik Kalkınma Planı 2014-2023 raporunda Seyitgazi-Han-Mahmudiye-Çifteler Alt Bölgelerinin kalkınması ve gelişmesi için alınacak tedbirleri açıklamıştı. Raporun geniş kısımlarını da Yenigün Gazetesi'nde hazırladığım Ekonomik Bakış'ta paylaşmıştım. Bu raporda yer alan en çarpıcı tedbirlerden biri de Han'da rüzgar enerji santrali yatırımlarının yapılması amacıyla fizibilite çalışmalarının yapılması gerekliliği üzerinde durulmasıydı.


Raporda bölge için en önemli gelişme alanlarının tarım, madencilik ve turizm olarak öne çıktığının altı çizilerek 'Bölge, zengin bor ve manyezit rezervlerine ve önemli kısmı Frig Vadisi içinde kaldığı için güçlü turizm potansiyeline sahiptir' ifadeleri kullanılmıştı.
Maden Sanayinin ve Yeraltı Kaynakları Potansiyelinin Geliştirilmesi alt başlığında dikkatimizi çeken 3 alt tedbir şu şekildeydi;
1.Çifteler (granit, seramik ve manyezit) ve Seyitgazi 'deki (bor) maden işletmelerinin olumsuz çevresel etkilerinin azaltılması
2.Çifteler'de atıl durumdaki seramik-granit fabrikasının faaliyete geçirilmesi
3.Han ilçesinde rüzgar enerji santrali yatırımlarının yapılması amacıyla fizibilite çalışmaları yapılması
3 maddenin de Eskişehir ilçeleri açısından büyük anlam taşıdığı ortada. Ama özellikle Han'da rüzgar enerji santrali yatırımlarının yapılması amacıyla fizibilite yapılması içinde bulunduğumuz dönemde büyük önem taşıyor.
BEBKA'nın bu tip konularda büyük öneme sahip olduğunu ve önemli tespitlere imza attığını biliyoruz. Asıl merak ettiğimiz Han'da bu fizibilite çalışması yapıldı mı? Yapıldıysa sonuç kamuoyu ile paylaşıldı mı? Yapılmadıysa neden yapılmadı?
Bu da tıpkı Odunpazarı Belediyesinin birçok yatırımı ve projesi gibi siyasete kurban mı edilecek?