22 Temmuz, 2002
DSP'den ayrılan milletvekilleri, Yeni Türkiye Partisi adıyla Türkiye'nin 47. siyasi partisini kurdu. Partinin genel başkanlığına İsmail Cem İpekçi seçildi. YTP TBMM'de temsil edilen beşinci büyük parti gurubu oldu. İçinde, eski siyasetçiler yer almıştı. Büyük umutları vardı.
İsimlerden bazıları.
Eski Kültür Bakanı İstemihan Talay, eski Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, DSP'den istifa eden milletvekilleri Erol Al, Ali Tekin, Perihan Yılmaz, Metin Şahin, Faruk Demir, Turhan İmamoğlu, Abdulsamet Turgut, Ahmet Zamanlı…
Şimdi tarihten silindiler.

BEŞİNCİ PARTİ

DSP'de, 8 Temmuz'da başlayan istifa sürecinin ardından ayrılan 64 milletvekilinden Mustafa Yılmaz (Gaziantep) dışındaki 63 kişi Yeni Türkiye Partisi'ne katıldı.

Yaşanan süreçte, 8 Temmuz'da 128 milletvekili bulunan DSP'nin sandalye sayısı, yarı yarıya düşerek, 64'e indi. Böylece, DSP Meclis'teki en çok milletvekili bulunan parti konumundayken, 4.büyük parti durumuna geldi. Yeni Türkiye Partisi ise, 63 milletvekili ile, TBMM'de temsil edilen dokuzuncu, DSP'nin ardından da 5. büyük parti oldu.

24 Ekim 2004'te de Ankara'da düzenlenen Yeni Türkiye Partisi Büyük Kongresi, Genel Başkan İsmail Cem'in önerisini kabul ederek 315 delegeden 303'ünün oyuyla CHP'ye katılma kararı aldı. 3 Kasım 2002 seçimlerinde % 1.15 oy aldı.
Alınacak ders. Partilerinden kopanların kurdukları siyasi hareketler çözüm değil. Eninde, sonunda Entübe oluyorlar.

MUSTAFA SARIGÜL.
Fenomen bir politikacı. Medyada görünür olmayı çok seviyor. Sosyal medya onun için biçilmiş kaftan..
Süper egosu var.

CHP dönemi
SHP dönemi
DSP dönemi (1999-2002)


YTP dönemi (2002-2003).
CHP'ye dönüşü (2003-2005)
edildi
DSP'ye dönüşü (2008-2009)
Sürekli U dönüşleri.

'Sevgi Kazanacak' sloganıyla % 55 oranında oy alarak, bir önceki seçime göre oy oranı azalmasına rağmen, üçüncü kez Şişli belediye başkanlığına seçildi.
TDH dönemi (2009-2010)
Kendi düşüncesine göre, Türkiye'de yeni bir değişimci partiye ihtiyaç duyulduğunu söyleyerek, yeni parti kurma çalışmalarına başladı. Bu bağlamda Temmuz 2009'da DSP'den istifa etti.
CHP'deki üçüncü dönemi (2013-2019)
31 Ekim 2013 tarihinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ile birlikte yaptığı basın toplantısında, yeniden CHP'ye katıldığını açıklamıştı.

DSP'deki üçüncü dönemi (2019-2020)
Türkiye Değişim Partisi (2020-günümüz)
27 Ekim 2020 tarihinde DSP'den ayrıldığını ve yeni siyasi parti kuracağını açıkladı.17 Aralık'ta ise Sarıgül, Türkiye Değişim Partisi'ni kurmuştur.
Bir o yana, bir bu yana savrulmalar..
*****
Yüzlerce hikaye vardır. Hikmet Kıvılcımın dediği gibi, turşu kurulur gibi partiler kurulmaz. Şimdi yuvarlak masaya bakıldığında ne görüyoruz. Gelecek ve DEVA partisi. Aslında iki partinin tabanda karşılığı yok. Sanki bende genel başkan olayımda dercesine parti kurmuşlar.
Yuvarlak masada oldukları için,itibar görüyorlar, basının ilgisini çekiyorlar. Masada olmasalar yüzlerine bakan bile olmaz. Ne teşkilatları, ne üyeleri, nede çalışmaları var.
Ankara kümelenmiş sen ben bizim oğlan misali kendilerine ulufe dağıtmışlar. Particilik rolü oynuyorlar.
Sadece,sosyal medya, Twitter ile işi görmek istiyorlar.
Ara sıra birkaç pozometrik fotoğrafla bizde varız demek istiyorlar. Aslında kendi içlerinde neden bir araya gelememelerin nedeni 7.ci görünmeyen ortak egoları.
Stratejik partiler değil.
Amaçları belli.
İki partinin de ortak özelliği AKP den kopması.

ABDÜLLATİFŞENER..

AKP' nin içindeki en iyi Maliyecilerinden biriydi. Kamucuydu. Refah geleneğinden geldiği için milli'ciydi. Tayyip Erdoğan'ı en yakından tanıyan isimlerin başında gelir. Biat etmedi. Dönem ile analizleri vardı. Sanki bu günleri görmüş gibiydi.
Sonrası biliniyor.
Türkiye partisini kurmuştu. Demecinde; 'Bu 'Türkiye Partisi'dir, Türkiye'nin partisidir, geleceğin partisidir. Türkiye Partisi ile birlikte el ele ülkedeki siyaseti toptan değiştireceğiz. Yeni bir siyaset tarzı ortaya çıkaracağız' diye konuşunca tribünlerdekiler, Başbakan Şener', 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganları atmışlardı.
Şener, Genel Başkanlık görevinden ve partisinden ayrılmış, Sivas' dan bağımsız milletvekili adayı olmuştu. 17 bin oy almasına rağmen seçilememişti. Şener, yeniden Genel Başkanlık görevine bir daha dönmedi.
Sonra partisini kapatarak, kendisi CHP' ye geçti ve Kılıçdaroğlu'nun özel kontenjanından Konya' dan milletvekili oldu.
Refah, fazilet, AKP, Türkiye partisinden CHP ye geçiş.
Erbakan dini siyasete alet ederek RP den olmayanları, kendisinin dışındakilere 'patates 'dininden diyordu. Böylelikle bizler onun politik fetvasıyla patates dininden olduk.
Türkiye'nin siyasi hayatı çok dalgalı. Partiler demokrasinin asli unsurlarındandır ama bizdeki partiler demokrat değil.
Yönetimde istikrar.
Ekonomide istikrar.
Hukukta istikrar.
Olacak mı? Derseniz? Olmaz. Çünkü her gelen kendi ideolojik vesayetini kurmak istiyor. Toplumsal yapımız çıkarcı bir mutasyona uğramış durumda.
Partiler samimi değil. Sözcüleri samimi değil. Nalıncı keseri gibi hep kendine yontuyor. Toplumda bölünmüşlük var. Ya, bendensin ya değilsin. Tartışmaya bile girmek istemiyorum. Vasat insanlar politik kümelenmelerde subaşlarını da tutmuşlar.
Sezen Aksu' nun şarkısındaki gibi;
Ada vapuru yandan çarklı
Bayraklar donanmış cafcaflı
Simitçi, kahveci, gazozcu
Şinanay da yavrum șina şinanay.

ANLAMLI SÖZ;
Ben kurtarıcı değilim. Kurtarıcı diye bir şey yoktur. İnsanlar kendilerini kurtarırlar.
Che Guevara