Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, kontrollü normalleşme kapsamında işyerlerinde alınması gereken tedbirler hakkında bilgi vermek üzere Eskişehir Ticaret Odası'na konuk oldu. ETO Başkanı Metin Güler ve ETO Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Aslı Melek Zeytin'in katıldığı toplantıda işyerlerinde Covid-19 virüsünden korunmak için alınması gereken tedbirler ve bu tedbirlerin duyurulması için neler yapılabileceği istişare edildi.

HES koduyla müşteri kabul edilmeli
Toplantıda konuşan Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, salgının artmaması için işyerlerinin tedbirlere uymasının çok önemli olduğunu söyledi. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararları kararlarında belirtildiği üzere açık ve kapalı alanlar için ayrı ayrı olacak şekilde kapasitenin %50 oranında sınırlandırılması, mekanda bulunabilecek masa-koltuk sayısı ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısının tespit edilmesi, HES Kodu (Hayat Eve Sığar) ile işletmelere müşteri alınması gerektiğin belirten Bilge, maske-mesafe ve hijyen kurallarına uyulmasının gerektiğinin altını çizdi.

Müşterilerin temas ettiği yüzeyler dezenfekte edilmeli
Çok yakın mesafelerde çalışan personeller için çift maskeyi önerdiklerini belirten Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, bunun yanı sıra çok fazla temas edilen masa, kapı kolu, asansör düğmeleri gibi yüzeylerin sık sık dezenfekte edilmesine özen gösterilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Kazanımların sona ermemesi için herkese görev düşüyor
Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler ise, Eskişehir'deki hizmet sektörünün salgın nedeniyle yaklaşık bir yıla yakın bir zaman hizmet veremediğini ya da kısıtlamalarla çalışmak zorunda kaldığını söyledi. Hizmet sektörünün kontrollü normalleşme kapsamında yeniden faaliyetlerine başlamasından memnuniyet duyduğunu belirten Güler, salgının artmaması ve sektörün daha büyük mağduriyetler yaşamaması için tedbirlerin önemine dikkat çekti. Güler, yeni kısıtlamalara maruz kalmamak ve kazanımların sona ermemesi için herkese görev düştüğünü sözlerine ekledi. HM