Eskişehirspor yönetimi, ligin 5. hafta maçında göreve getirdiği Teknik Direktör İlhan Var ile yollarını ayırmasının ardından, gözler yeni teknik adamın kim olacağına çevrildi.

ACİL TOPLANTI YAPILDI
Bolu maçı sonrası yönetimini tesislerde toplayan ve acil olarak gündemi değerlendiren Başkan Mustafa Akgören ve yönetimi, İlhan Var ve ekibiyle yolların ayrılması karanının ardından Siyah Kırmızılı takımın ikinci yarı öncesi yol haritasını çizmek için görüşmeler yaptı.

VAR VE EKİBİ AYRILDI
Konuyla ilgili aldığımız bilgiye göre Bolu maçı sonrası tesislerde Teknik Direktör İlhan Var ve ekibiyle bir araya gelen Başkan Mustafa Akgören ve bazı yöneticiler, Var ve yardımcı kadrosuyla anlaşarak karşılıklı olarak yollarını ayırma kararı aldı.

ÖNCELİK TRANSFER TAHTASI
Bu ayrılığın ardından yeni teknik adam konusunda görüşme yapan yönetim, hoca konusunu ikinci plana bırakarak önceliğini transfer tahtasını açmaya ayırdı.

YÖNETİM UMUTLU
Yoğun bir şekilde yürütülen görüşmelerde, transfer tahtasını açmaya yakın oldukları belirtilen yönetimin, gerekli maddi kaynağı bulmak için iki farklı firma ile görüşmelere devam ettiği ve buradan gelecek parayla FIFA'da bulunan öncelikli 9 dosyayı çözerek, transferi açmak istediği öğrenildi.

YENİ HOCA TRANSFERE BAĞLI
Transferin açılması halinde yeni teknik adam tercihini gözden geçirmeyi ve tecrübeli bir isimle yola devam etmeyi planlayan yönetim, transferin açılmaması halinde ise Eskişehirli teknik adamlardan oluşacak bir kadroyla yola devam ederek 2. Lig'in planlamasını yapacağı öğrenildi.
VAR GALİBİYET ALAMADI
Diğer taraftan yönetimin yollarını ayırdığı Teknik Direktör İlhan Var, TFF 1. Lig'in 5. haftasında Royal Hastanesi Bandırmaspor maçıyla göreve getirilmişti. Var yönetiminde ligde 13 maça çıkan Eskişehirspor, bu karşılaşmaların 9'unu kaybederken, 4'ünde ise sahadan beraberlikle ayrıldı.