Çocuklara inancımız tam
Eskişehirspor Teknik Direktörü Emre Özbayer, ES TV'de yayınlanan ES Spor programına telefonla bağlanarak Sadi Seda ve Orhan Türkmengil'in sorularını yanıtladı. Yarın oynanacak olan 52 Orduspor maç öncesi önemli açıklamalar da yapan Özbayer, 'Alacağımız her puan altın değerinde. Zorlu bir periyottayız ama bizim çocuklara inancımız tam. Ben ilk günden itibaren bunu söylüyorum. Genç, öğrenmeye açık, potansiyeli yüksek bir takımız. Yarın da (bugün) inşallah, bizim kazanmamızı sürpriz olarak görebilir insanlar ama biz kazanmak için elimizden geleni yapacağız' dedi.

Oyunculardan memnunum
'Çocuklar bize uyum sağladılar, adaptasyon sürecini atlattık' diyen Özbayer, 'Farklı pozisyonlarda oyuncuları görevlendirdiğimiz zaman performans elde etmeye başladık. Tüm oyuncularımız bizim için kıymetli. Sadece bu 3 maçlık periyot değil ligin kalan 5 maçı, ardından ikinci devre, biz bu oyuncu grubuna inanıyoruz. Onlar da bizim yüzümüzü kara çıkarmıyorlar. Bölüm bölüm kırılma anlarında sıkıntılar yaşasak da genel anlamda tüm oyuncuların performansından çok memnunum' ifadelerini kullandı.

Ordu maçı çok önemli
Özbayer, 'İlk devrede kaç puan hedefliyorsunuz' sorusunu ise şöyle yanıtladı; 'Maçları tek tek değerlendiriyoruz ama 16-17 puan diye düşünmüştüm. 3-4 puan kadar eksiğimiz var. Kalan puanları da çıkarmaya çalışacağız. 5 maçtan 2 tanesini yüzde yüz kazanmamız gerek. Tabi ortada 15 puan var hepsine de talibiz. Rakipler tecrübeli, kadroları kaliteli, özellikle Ordu takımının kadrosu ligin en kaliteli kadrosu bence. Bizim sahada ne yaptığımız, puanı ne kadar istediğimiz önemli. Toplayabildiğimiz kadar çok puan toplamak istiyoruz. Yarın 12 puan yaparsak çok önemli adım atmış olacağız. Ordu maçı bizim için çok önemli, eşik maçlarından bir tanesi.'