Sorunların çözülmesi için uzun süredir Büyükşehir Belediyesi ve ESTRAM yetkilileri ile görüşmeler yaptıklarını ancak olumlu dönüş alamadıklarını kaydeden Uysal, 'ESTRAM çalışanları haklarını almalı' dedi.

BAHANELERİ KENARA BIRAKIN
Demiryol- İş Sendikası Şube Başkanı Ramazan Uysal, ESTRAM çalışanlarının problemlerini anlatarak yetkililere çözüm çağrısında bulundu. Son dönemde asgari ücretle çalışanlara ödenmesi gereken vergi istisnasının ödenmemesinden dolayı ESTRAM çalışanlarının mağduriyete uğradığını söyleyen Uysal, 'Çalışanlar iyileştirme beklerken aksine maaş ücretleri düşmüştür. Şirkette çalışanların yaptığı iş, kıdem, eğitim gibi nitelik bakımından farklılığı bulunan hak edilmiş hakları korunmalıdır. Şu anda 20 yıllık çalışan ile yeni işe giren, vasıflı ile vasıfsız, aynı ücreti almaktadır' dedi. Yöneticilere seslenen Uysal, 'Bizleri yönetenler, maaşımız bizim hiç cebimize girmeden bitmektedir. Aldığımız ücreti ev kirasına versek faturalarımızı karşılayamıyoruz. Faturaları ödesek ev kirasını karşılamıyoruz. Evimize elimiz boş dönüyoruz. Anayasa ve kanunları, toplumların insanca yaşaması, çalışanların huzurunu, güvenliğini, refahını, adaletsizliği gidermesi ve de toplumun ihtiyaçlarını karşılamak için yaparlar. Bunu sağlayacak mercilerden birisi Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ESTRAM A.Ş'dir. Evet, bu şehri ve bizleri yönetmeye idare etmeye aday olanlar, çalışanlarını yönetmeye, korumaya ve kollamaya aday olanlar, bütçe yetmiyor bahaneleri bir kenara bırakın insanlar sizden idareci olarak her koşulda çözüm bekliyor. Çalışana çile çektirmek için değil, size ve halka hizmet eden insanlara yaşamlarını sürdürmek için çözüm üretmek zorundasınız' ifadelerini kullandı.

KABUL EDİLEMEZ
Sıkıntıların çözülmesi için uzun süredir Büyükşehir Belediyesi ve ESTRAM yetkilileri ile görüşmelerinin sürdüğünü belirten Uysal, 'Yapılan ilk toplantılarda umut verici görüşmeler sağlanmıştı. Lakin daha sonraki toplantılar sonucunda, Büyükşehir Belediyesi ve ESTRAM yöneticilerinden hiçbir olumlu ve yapıcı bir yaklaşım görememekteyiz. Ayrıca yerel yöneticilerin de yönettiği çalışanların sesini duymazdan gelerek veya mevzuattan kaynaklanan bahaneler üreterek sorunlarımıza çözüm odaklı yaklaşmamaları kabul edilemez. Bu ancak çalışanlara zulüm olur. Bizler ailelerimizi geçindiremiyoruz. Tüm işverenler Hükümet tarafından asgari ücretliye uygulanan Gelir Vergisi istinasını çalışanlarına verdi. Enflasyon kaybını telafi etti. Yemek ücretlerini arttırdı. Bu haklarını ESTRAM çalışanları da almalı. Biz işçiler ekonomik hayatın kurucu unsurlarıyız. Israrlı taleplerimiz görmezden gelinmekte, sosyal dengeler sarsılmaktadır. Bizlerin zayıflatılması yoksul bırakılması, çalışma barışını olumsuz etkileyecektir' şeklinde konuştu. HM