KADERLERİ AYNI
Türkiye futbol liglerinin iki köklü kulübü olan Eskişehirspor ve Bursaspor takımları, bu sezon birçok noktada aynı kaderi paylaşıyor.
Ekonomik sorunların yanı sıra, bu sezon transfer yasağı yüzünden genç oyuncularla mücadele eden her iki takım, TFF 1. Lig 16.hafta maçında Pazartesi günü Bursa'da karşı karşıya gelecek.

FARKI BAŞARISI
Ligde geride kalan 15 lig maçından 6 puan toplayan ve 3 puanı silinen Eskişehirspor, son sırada yer alırken, Bursaspor ise genç kadrosuyla yakaladığı çıkışla, 15 maçta 6 galibiyet, 3 beraberlik alarak 21 puan topladı ve sportif başarı anlamında ezeli rakibi Eskişehirspor'a farkını gösterdi.

YAŞ ORTALAMASI AYNI
Bu sezon kadrosunda toplam 39 futbolcu bulunan Eskişehirspor ve 42 futbolcu bulunan Bursaspor takımlarının yaş ortalaması da aynı. 21 yaş ortalamasına sahip iki takımda, Bursaspor'un bu sezon kadrosuna kattığı genç oyuncular takımın önemli gol yükünü çeken isimler oldu. Özellikle Ali Akman (18) ve Batuhan Kör (19) lig ve kupada 9'ar golle toplam 18 gole imza atan genç oyuncular oldu.

BOŞ GEÇMEDİLER
TFF 1.Lig'in en golcü takımı olan Bursaspor, bu sezon rakip fileleri havalandırmadığı herhangi bir maç yaşamadı. Yeşil-beyazlı takım ligde çıktığı 16 maçın tamamında gol sevinci yaşarken, TFF 1.Lig'de bunu başarabilen başka bir takım olmadı.